banner388

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Samulaş Buluşması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü ve idari ekibi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Ahmet Çelebi, teknik bilgi ve inceleme yapmak üzere Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş.’ye ziyaret düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Samulaş Buluşması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü ve idari ekibi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Ahmet Çelebi, teknik bilgi ve inceleme yapmak üzere Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş.’ye ziyaret düzenledi.

04 Haziran 2016 Cumartesi 15:35
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Samulaş Buluşması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatına devam ettiği Kocaeli raylı sistem hattının 2017 yılı başında faaliyete gireceği düşünülüyor. Kocaeli raylı sistem hattının operatör firma olarak işletmesini yapacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. ekibi ülkemizde raylı sistem hizmeti veren kuruluşlara teknik ziyaretler gerçekleştirerek, raylı sistem faaliyetleri ile işletmeciliği hakkında bilgi toplamak ve edindikleri tecrübeleri yerinde incelemek maksadıyla çeşitli teknik ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş.’ye konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü, Genel Müdür Yardımcısı Zafer Aydın, Otobüs İşletme Müdürü Şaban Bayram, Garajlar Amiri Erkan Atmaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Ahmet Çelebi’ye Samulaş A.Ş. tarafından düzenlenen faaliyetler hakkında bilgi aktararak teknik geziler gerçekleştirildi.

SAMULAŞ’I ANLATTILAR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan’ın yapmış olduğu karşılama konuşmasından sonra Samulaş A.Ş. idari müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili bilgilendirme ve sunumlar yapıldı. Operasyon Kontrol Merkezi Şefi Evren Berk, Samulaş A.Ş. tarafından yürütülmekte olan ve Samsun halkına verilen hizmetlerin yönetim mekanizması olan operasyon müdürlüğü faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Hafif raylı sistem hattı, otobüs/ring faaliyetleri, teleferik ve otopark hizmetleri ile ilgili, faaliyetleri anlatan Evren Berk’in sunumu çoğunlukla soru cevap şeklinde sürdü. Operasyon sunumunundan sonra Bakım-Onarım Müdürlüğü, Mali-İşler Müdürlüğü ve Destek Hizmetler Müdürlüğü’nün yaptığı sunumlarla bilgilendirme toplantısı tamamlandı.

DEPO SAHASI VE BAKIM ALANLARI İNCELENDİ
Yapılan sunumların ardından Operasyon Kontrol Merkezine ziyaret düzenlenerek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. ekibine operasyonel faaliyetlerin nasıl yürütüldüğü ve kullanılan sistemler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bakım-Onarım Müdürlüğü Elektrik Bakım Şefi Onur Köseoğlu, Mekanik Bakım Formeni Mustafa Yazıcı ve Mekanik Bakım Formeni Serkan Salmaz tarafından Araç Bakım Atölyesi gezisi yapıldı. Bakım atölyesinde detaylı bakımı yapılan tramvay üzerinde incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. ekibine bakım alanında bulunan diğer sistem ve elektronik-mekanik ekipmanlarında tanıtımı gerçekleştirildi. Hafif Raylı Sistem Araçları torna ve yıkama hattı gezi güzargahına dahil edildi. Samulaş A.Ş. depo ve bakım alanlarında gerçekleştirilen teknik gezinin ardından Amisos Tepesi Teleferik Tesisleri de ziyaret edildi.

2.ETAP RAYLI SİSTEM HATTIDA İNCELENDİ
10 Ekim 2016’da hizmete girmesi planlanan ve inşaat faaliyetlerine ara vermeden devam eden 2. Etap Gar-Tekkeköy Hafif Raylı Sistem inşaat çalışmaları da detaylı incelemeden geçirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından benzer şekilde yürütülen çalışmalara yapılan ziyaret kapsamında yerinde inceleme imkanı bulan Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü ve idari ekibine 2.Etap Raylı Sistem hattı üzerinde gerçekleştirilen inşaat çalışmaları ile ray ve katener çalışmaları hakkında bilgi verilerek yüklenici firma Metroray yönetici ve çalışanları ile kısa bir görüşme gerçekleştirildi.

“ORTAK NOKTAMIZ YERLİ ÜRETİM”
Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Ulaşım Park A.Ş.’ye Samsun ve Samulaş’a yaptıkları teknik ziyaret için teşekkür ediyorum. Samulaş A.Ş. gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı amaçla kurulan Kocaeli Ulaşım Park A.Ş.’de halkımıza toplu taşım kamu hizmetini en iyi ve güvenli şekilde verebilmek amacıyla faaliyet göstermektedir. Kocaeli ile Samsun’u ortak noktada birleştiren ise iki şehrin yeni aldıkları tramvayların yerli imkalarla üretilmiş olması. Bundan sonra devam eden süreçte Kocaeli Ulaşım Park A.Ş. ile Samulaş A.Ş. ortak paylaşım ve destek için daha çok bir araya gelecektir” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 15:43
Anahtar Kelimeler:
SamsunKocaeliRaylıMetro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.