banner388

Kılıçdaroğlu, Samsun’da İş Adamları İle Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Evet çıkarsa, ekonomi beklentisini, dünya ile ilişkilerini unutun, herkes başının çaresine bakacak. Dipsiz bir kuyuya doğru gideriz. Yani freni patlamış otobüse hep beraber binmiş olacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Samsun’da İş Adamları İle Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Evet çıkarsa, ekonomi beklentisini, dünya ile ilişkilerini unutun, herkes başının çaresine bakacak. Dipsiz bir kuyuya doğru gideriz. Yani freni patlamış otobüse hep beraber binmiş olacağız” dedi.

21 Mart 2017 Salı 19:16

Samsun Haber16 Nisan’da yapılacak olan referandum için Samsun’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam programında iş adamları, eski milletvekilleri, eski belediye başkanları, TMMOB ve STK üyeleri ile bir araya geldi. Anemon Otel’de düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, işadamları, STK temsilcileri ve partililer katıldı. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için ‘hayır’ oyu verilmesini isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devleti yönetenler, ellerinde gücü bulunduranlardır. Size bir siyasi partisinin genel başkanı olarak değil, sizler gibi vatanını seven bir kişi olarak konuşuyorum. Bu kadar büyük bir yetki bir kişiye verilirse ne olur? Hayır olursa erken seçime kararın bir kişinin değil, meclisin kendisi alır. Eğer evet çıkarsa, yetki yukarda, tek kişide, arzu ettiğinde meclisi feshedip seçime gidebilir. Türkiye sonu belli olmayan bir sürece gider. Çünkü tüm yetkiyi bir kişiye veriyoruz. Bir sabah kalkıp, ‘ben meclisi feshettim buyurun hep beraber seçime gidelim’ der. Her ilde bir tane yardımcım olsun diyebilir. Kaç tane bakanlık olacağı belli değil. 10 bakanlık olabilir, 100 bakanlıkta olabilir takdirine bağlı” dedi.

BİZ TÜRKİYE’Yİ SOKAKTA BULMADIK

Milletin kararına güvendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ben bu milletin ferasetine ve takdirine güveniyorum. Çünkü biz Türkiye’yi sokakta bulmadık. Bu milletin azim ve kararı bu milleti kurtaracaksa, birlikte mücadele edeceğiz. Bu işin partisi yok. Hiçbir referandum çalışmasında bayrağımız yoktur, sadece Türk bayrağı vardır. O nedenle hepimiz sandığa giderken düşünmek zorundayız. Düşünerek sandığa gidip oy kullanmak zorundayız. Biz dünyadan kopuyoruz. Venedik komisyonu bir rapor yayınladı. Kamuoyunda pek tartışılmadı. Türkiye demokratik parlamenter sistemden otoriter sisteme gidiyor ne olacak en çok iş adamları düşünsün. Dünya ile bağlarımız kopacak. Şimdi Avrupa ile kavga ediyoruz. Karadeniz’in fındık tüccarları diyor ki, biz Avrupa’yla da kavga edersek bu fındığı kimlere satacağız diyor. Devlet yönetimi farklı bir şeydir. Devlet adamı az konuşur, diline hakim olur, diline hakim olamayan devlet adamı ülkeyi iyi yönetemez” diye konuştu. Dünyanın en yoksul 20 ülkesinin başkanlık sistemi ile yönetildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye bu süreci aşmak zorundadır. Aşarsak çok güzel şeyler Türkiye de geçirebiliriz. Dört aşamalı bir stratejinin Türkiye’nin uygulaması lazım. Birincisi, tam demokrasi, demokrasisi gelişmemiz hiçbir ülke tarihte görülmemiştir. İkincisi, üreten Türkiye. Üçüncüsü üniversiteler bilgi üretecek o zaman katma değeri yüksek ürün üreteceğiz. Güçlü bir sosyal devlet kimse aç ve açıkta kalmayacak. Dördüncüsü sürdürülebilirlik. Bunları sürdürelebileceksiniz. Dört aşamalı bir strateji. Bu hedefi yakaladığımız zaman kimse sizi tutamaz. Müthiş bir insan gücümüz var. Siyaset önlerine engel nefes aldırmıyoruz. Yeni bir anlayışa siyaset anlayışına Türkiye’nin ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

BİR ÜLKE TEK ADAMA TESLİM EDİLEMEZ

Sandıktan evet çıkması halinde Türkiye’yi zor günlerin bekleyeceğini işaret eden Kılıçdaroğlu, “Evet çıkarsa, ekonomi beklentisini, dünya ile ilişkilerini unutun, herkes başının çaresine bakacak. Dipsiz bir kuyuya doğru gideriz. Yani freni patlamış otobüse hep beraber binmiş olacağız. Millet kendi kararını kendisi çizecek. Hayır çıkarsa demokrasiye sahip çıkacağız, milli iradeye sahip çıkacağız, demokraside dengelere ve denetime sahip çıkacağız, dünyanın saygın bir ülkesi olacağız, uygar dünyalarla ilişkilerimiz giderek güçlenecek. İhraç edilen yaklaşık 100 bin kişinin tamamı davalarını kazanacak. Üniversiteden hocalar attılar. Bir ülke tek adama teslim edilemez. Bunun vebali çok ama çok ağırdır. Nereye gittiği belli olmayan bir trene, bir otobüse, bir uçağa 80 milyonu bindireceğiz. Ben genç bir bürokratken, 12 Eylül darbe anayasasına İstanbul Fikirtepe’de bir okulda gittim ‘hayır’ oyu verdim. Ben bugün bunu çocuklarıma gururla anlatıyorum. Birlikte yaşamamızın garantisi demokrasiden geçiyor, hukukun üstünlüğünden geçiyor” Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi partisinin eski il başkanı olan ve kalp rahatsızlığı geçiren 72 yaşındaki Mustafa Bolat’ı Atakum ilçesindeki evine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Gökhan İÇKİLLİ

Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 21.03.2017 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.