banner388

Karadeniz’de bir ilk: Mislina Diyet Yemekleri

Samsun’un Atakum ilçesinde iki genç kadın tarafından diyet yapan insanların hayatlarını kolaylaştırabilmek adına Mislina Diyet Yemekleri adlı bir mekan açıldı. Bu konsept sadece Samsun’da değil, Karadeniz’de de bir ilk. Biz de Samsunhaber.com dergisi olarak Mislina’nın kurucularından Saliha Özköroğlu’ndan bu mekanın hikayesini sizler için dinledik.

Karadeniz’de bir ilk: Mislina Diyet Yemekleri

Samsun’un Atakum ilçesinde iki genç kadın tarafından diyet yapan insanların hayatlarını kolaylaştırabilmek adına Mislina Diyet Yemekleri adlı bir mekan açıldı. Bu konsept sadece Samsun’da değil, Karadeniz’de de bir ilk. Biz de Samsunhaber.com dergisi olarak Mislina’nın kurucularından Saliha Özköroğlu’ndan bu mekanın hikayesini sizler için dinledik.

17 Kasım 2018 Cumartesi 11:20
Karadeniz’de bir ilk: Mislina Diyet Yemekleri

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz, bu fikir nasıl doğdu?

Üniversite sosyoloji eğitimi aldım. Evlenip, anne olduktan sonra yemek konusunda daha da titiz olmaya başladım. Glütensiz yemeklere yöneldim. Glütensiz nasıl beslenilir ve çocuklara glütensiz nasıl yemek yapılır diye çok araştırdım. Ufak çaplı bir plan yaptım ve en sonunda böyle bir yer açmaya karar verdim. Diyet yemekleri adı altında insanlara kaliteli ve güzel bir hizmet sunmak istedik. Burası benim çocuğum gibi oldu. Bir oğlum vardı ve burası ile birlikte bir de kızım oldu.

Burada verdiğiniz hizmetten bahseder misiniz, örneğin menülerinizi nasıl oluşturuyorsunuz, hedef kitleniz kimlerdir?

Mislina mutfağında şu anda 5 kişi çalışıyor. 3 arkadaşımız mutfakta hizmet veriyor, bir diyetisyenimiz, bir de gıda mühendisimiz bulunmakta. Her sabah burada toplanıp, besinlerin matematiğini yapıyoruz. Belirlediğim menülerin üzerinden bir harita çıkarıp o yemeklerle ilgili konuşuyoruz. Saat 10-11 gibi ateşle yemeği buluşturuyoruz. Aslında burada önemi olan işin matematiği ve sitemi düzene oturtmaktır. İnsanlar yalmaları gereken kalori miktarını bilmiyorlar. Bizi tercih eden insanlara günlük yemesi gereken kalori miktarından tutun da nasıl beslenmesi gerektiğine kadar bilgilendiriyoruz. Yemek kültürümüzü bozmadan, herkese yiyebileceği kadar az ve öz bir şekilde yiyebileceği miktarı belirleyerek gönderiyoruz. Uzakdoğu’dan tutun, Amerika’daki yemeklere kadar hemen hemen her ülke mutfağından yemek çeşitleri yapıyoruz. Dünya mutfağından seçtğimiz yemekleri de Türk yemeklerine benzer, halkımızın damak tadına uyabilecek hale getiriyoruz. Yemekleri önce kendi mutfağımızda deneyip numunelerini çıkarıyoruz. Gıda mühendisimiz ve diyetisyenimizin onaylamadığı hiçbir yemeği satışa sunmuyoruz.

Mislina, sağlıklı beslenmek adına öğün öğün farklı çeşitler olmak üzere birçok yelpazesi olan bir sistemdir. Mislina’yı ilk gören diyet mutfak nasıl oluyor diye şaşırıyor. Biz de halkımıza Mislina’yı ve diyet yemeklerini anlatıyoruz. Fazla kilolarıyla sıkıntı yaşayan kişilere bu konuda yardımcı oluyoruz. Sadece kilo vermek için değil aynı zamanda şeker, tansiyon, kolestrol ve çölyak hastaları için özel yemekler yapıyoruz. Kontrolsüz yeme bozukluğu olan kişiye bile yardım ediyoruz. Pozitif beslenmeye önem veriyoruz ve bize gelen kişilere de bu konuda yardımcı oluyoruz.

Kişi ne kadar sağlıklı ve pozitif beslenirse, o kadar olumlu geri dönüşlerini alır. Çıkardığımız yan ürünlerimizle de çocuklara hitap ediyoruz. Onların sağlıklı beslenmelerini önemsiyoruz,  doğum günleri için pastalarını da hazırlıyoruz. 7’den 70’e herkese ulaşmanın çabası içerisindeyiz. İnsanların hayatını kolaylaştırıp, onlara kaliteli, faydalı bir hizmet sunuyoruz. Özellikle de çölyak hastalarının unlarını ve malzemelerini bulmak zordur. Biz çölyak hastası kişilere yardımcı oluyoruz ve ekmeklerine kadar yapıyoruz. Mislina olarak beslenme adına çözüm ortağıyız diyebilirim.

Peki bir sonraki adımınız ne olacak?

Karadeniz’de bir ilki gerçekleştirdim. Bu konseptin Samsun’da ve Karadeniz’de bir başka örneği daha yok. Önce Samsun’da daha da büyümek, daha sonra Karadeniz’de en son ise Türkiye genelinde tanınan büyük bir firma olmak istiyoruz. Bu konsepti Türkiye geneline taşımak istiyorum. Diyet yemek fabrikası olarak farklı bir sunum ve görselle herkese ulaşmak istiyorum. Samsun halkı bunu sevdi ve kabullendi. Sanki Samsun’un bu tarza ihtiyacı varmış da bunun yapılmasını bekliyormuş, biz de o boşluğu doldurduk. 1 sene sonra Mislina’nın kafesini açmak istiyoruz. İnsanların sabah öğle ve akşam vakitlerinde gelip, sağlı yemekler yiyebileceği şirin bir kafemiz olsun istiyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uzaktan 2018-11-18 01:58:32

Besin alerjisi olanlar içinde ufak bi yer verselermiş dahada güzel olurmuş