banner388

Karadeniz'de 3 büyüklerden 1'i Samsun 

Samsun'da gerçekleşen Karadeniz Bölge İstişare Toplantısına katılan Bakan Mustafa Varank Karadeniz'de ihracatın büyük artış gösterdiğini vurguladı.

Karadeniz'de 3 büyüklerden 1'i Samsun 

Samsun'da gerçekleşen Karadeniz Bölge İstişare Toplantısına katılan Bakan Mustafa Varank Karadeniz'de ihracatın büyük artış gösterdiğini vurguladı.

15 Aralık 2018 Cumartesi 13:36
Karadeniz'de 3 büyüklerden 1'i Samsun 

14 Aralık Cuma günü Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından Sheraton Otel'de yapılan Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı'na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Karadeniz bölgesinden övgülerle bahseden, "Karadeniz Bölgesi'nden 11 ayda 3,5 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Bu tutar geçtiğimiz yıla göre yüzde 12'lik bir artışa tekabül ediyor. İlk üç sırada Trabzon, Samsun ve Zonguldak yer alıyor. Bölgedeki diğer illerin de aynı performansı yakalamasını ümit ediyorum. Teşvik ve desteklerimizle yanınızda olmaya devam edeceğiz. Karadeniz Bölgesi'nde farklı sektörlerde düzenlenen 2 bin 594 teşvik belgesiyle 40 milyar liralık sabit sermaye yatırımını destekledik. Bu yatırımlar sayesinde 92 bin kişilik ilave istihdam oluşturulmasına katkı sağladık. KOBİ'lerin reel sektör dinamizmine katkısı hepimizin malumu. Bu katkıyı daha da yukarılara çekebilmek adına KOSGEB desteklerimizi KOBİ'lerle buluşturmaya devam ediyoruz. 15 yılda bölgemizde 220 bin işletmeye 6 milyar lira destek sağladık. Yine aynı dönemde 509 bin işletmeye 4 milyar lira kredi finansman desteği sunarak 20 milyar liralık kredi hacmi oluşturduk" diye konuştu.

HIZLI VE SONUÇ ODAKLI ADIMLAR ATMALIYIZ

Büyüme ve istihdam için yatırım şart diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Kasım ayı ekonomik güven endeksi, ekonomideki beklentilerin olumluya evrildiğini göstermeye başladı. Üç aydır düşme eğiliminde olan endeks kasım ayında yüzde 9,1'lik bir artışı kaydetti. Reel kesim güven endeksindeki artış toparlanmada en önemli rolü üstlendi. Bunun önümüzdeki dönemde de güçlenerek devam etmesini arzu ediyoruz. Mevcut yatırım kapasitelerinin etkin şekilde kullanımı ve yeni yatırımların artması çok önemli. Büyüme ve istihdam için yatırım şart. Bu noktada sanayicinin üzerindeki ilave yükleri azaltmaya, yatırımları teşvik etmeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Sizlerin de tüm enerjinizi yatırıma ve üretime odaklamanız gerekiyor." diye konuştu.

Toplantı katılanlar arasında 60. Hükümet Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere, Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol, Giresun Valisi Sayın Harun Sarıfakıoğlu, Sinop Valisi Köksal Şakalar, Gümüşhane Vali Vekili Ali Arıkan, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan ve Fuat Köktaş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Recep Kılınç, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Teşvik Uygulamaları ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Zergül Özbilgiç, Siyasi Parti Temsilcileri, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan 18 şehirdeki 56 OSB'nin başkanları, Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, ilgili kurum temsilcileri ile iş insanları da vardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat atakum 2018-12-15 22:01:30

Ciddimisin 3 buyukten kaçıncı onu söyle
Kac fabrika açacaksınız işsizlere istihdam saglayacakmisiniz yalancilarrrr

Misafir Avatar
Metin 2018-12-15 23:33:31 @Murat atakum

Kardeşim bırakın bu kaç fabrika açacaksınız muhabbetlerini da. Azkendinizi geliştirin az. Devlet niye fabrika açsın sibop

Beğenmedim! (5)
Avatar
Ram ço 2018-12-15 23:16:37

Toplantıda samsunda ki işsizlikten bahsettilermi. Samsun için bir planını z varmı.

Avatar
F. Özdemir 2018-12-16 00:35:29

Avrupa'nın en verimli iki ovası, ticari ulaşımda kara, deniz,hava ve demiryolu na sahip, inşaat sektöründe Türkiye'nin ilk üçünde ama nedense nüfusunun yarısı olan illerin gerisinde.acaba Samsun'da ki siyasetçilerin Trabzon lu olması bu duruma bir etken mi?

Avatar
Şenol Salur 2018-12-15 22:11:11

Sayın bakanım, beyanınızı okuyunca bir kez daha üzüldüm. Türkiye nin 6.büyük kentiyken, karadenizin 3 büyük kentinden biri olmuşuz. Yani amatör kümeye düşmüşüz. Vah memlekim vah...

Avatar
seçmen EMEKLİ 2018-12-16 07:58:22

HER HALDE AĞAM BAKAN BEY SAMSUNLU İLE GIR GIR GEÇİYOR. NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR. SAMSUN 16 YILDA EKONOMİK SOSYAL YÖNDE İLK 10 DA 50 SIRAYA GERİLEMİŞ. TÜRKİYEDE SOSYAL EKONOMİK SIKINTI ÇEKEN İLLER BAŞINDA GELİYOR. ÖZELLEŞTİRMEYİ ANLADIK. YERİNE ÖZEL SEKTÖRDE NE KOYDURDUNUZ.. TEŞVİK ETTİNİZ,,YER Mİ GÖSTERDİNİZ YATIRIMCIYA . TÜM BÜYÜK YATIRIMLARA KÖSTEK OLDUNUZ.. ŞİMDİ SAMSUNLU BU TABLOYA OY VERECEKSE VERSİN.. HER SEÇİM ÖNCESİ KANDIR SAMSUNLUYU AL OYUNU GİT, BEŞ YOK BAKAN MAKAM. 24 HAZİRAN OY VERDİK HANİ MİLLETİN DURUMU DÜZELECEKTİ ,HANİ HER ŞEY İYİ OLACAKTI.. MİLLETE ÖĞLE BİR KAZIK ATTINIZKİ.. DÖVİZİ BOZDURUN DEDİNİZ, KENDİNİZ DÖVİZ STOKLADINIZ, SON ÜÇ KATINA BOZDURDUNUZ , BİRE ÜÇ KAZANDINIZ. . YÜZDE 50 ÜZERİNDE DEVASYON OLDU. HİKAYE ANLATIYORSUNUZ.. MİLLETİN SİZE BUNLARIN HESABI SORACAK SANDIKAT

Avatar
Şahin 2018-12-16 10:45:44

Yazıyı ve yorumları okuyorum da benim kör cahil insanım. İhracat arttı ama ihracatçıya yapılan eziyet azaldı mı. Samsun limanında iş yapmak kolay mı? Kaçakçılık aldı başını gidiyor. İki kisi fazla para kazanacak diye birşeyler yapıyor. Benim garip insanım cezasını çekiyor yapanın yanına kar kalıyor. Sen Samsun a o kadar yatırım yap ey git. Fakat etmez. Önce memurların çalışanların para hırsını menfaat hırsını azalt. Ha azaltamiyorsan bence fazla konuşma değişmez bu duzen. Kimse de değiştiremez....