banner388
banner390
banner410
banner408

Kamu’da Ahlak, Adalet Ve Etik Değerler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Öğrenci Konseyi İle Düzenlenen “Kamu’da Ahlak, Adalet Ve Etik Değerler” Konulu Konferansa Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetçisi Ve Etik Eğiticisi Ahmet Sandal Konuşmacı Olarak Katıldı

banner269

Kamu’da Ahlak, Adalet Ve Etik Değerler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Öğrenci Konseyi İle Düzenlenen “Kamu’da Ahlak, Adalet Ve Etik Değerler” Konulu Konferansa Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetçisi Ve Etik Eğiticisi Ahmet Sandal Konuşmacı Olarak Katıldı

16 Mayıs 2016 Pazartesi 18:01
Kamu’da Ahlak, Adalet Ve Etik Değerler

Sandal konuşmasında, etik kavramının tarihsel ve felsefi kökenlerinden başlayarak bilgi vererek, kamu yönetiminde etik dışı davranışların tarihin ilk devirlerinden beri olan ve ciddi bir sorun oluşturduğunu, etik ve hukuk arasındaki farkları, ülkemizde 2004 yılından beri yürürlükte olan ve 5176 sayılı Başbakanlık Etik Kurulu Hakkındaki Kanun ve bu Kanun’a dayanılarak çıkarılmış olan Kamu Görevlileri Etik Davranış Kurallarına İlişkin Yönetmeliğin yürürlükte olduğu ve kamu görevlileri için uyulması gereken tüm hükümlerin içerdiğini, etik değerlerin kamu görevlileri için hem özel hayatlarında hem de kamu görevi sırasında büyük bir önem taşıyan bir konu olduğu belirtti.
​Öğrencilerle karşılıklı diyalog ve soru cevap şeklinde tamamlanan seminerde özellikle 3 konunun altı çizildi. Bunlar, kamu yararı, adalet ve eşitlik kavramı farkları. Etikle hukukun birbirinin alternatifi değil birbirini bütünlemiş olduğu ifade edildi. Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihati yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından gür sesle okundu. Bu nasihatin ise tüm kamu görevlilerine bir öğüt olduğu ve ahlak ilkelerini içerdiği belirtildi.
Konferansa OMÜ Genel Sekreteri olan Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, Bayındır Memur-Sen Samsun İl Başkanı İlhan Anlı ve OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu ile birlikte çok sayıda öğrenci öğretim üyesi katıldı.
Konferans sonrasında OMÜ Genel Sekreteri olan Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt Ahmet Sandal’a plaket takdim etti. Ardından katılan 300 öğrenciye ise sertifika verildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetçisi ve Etik Eğiticisi Ahmet Sandal’ın, kamu yönetiminde ahlaki değerlerin yaygınlaşması ve erdemli yönetimin gerçekleştirilmesi ile etkili, doğru iletişim ve zaman yönetiminin konularına ilişkin eğitim çalışmalarının ve seminerlerinin gelecek günlerde başka şehirlerde de gerçekleştirileceğininde bilgisi verildi.
 

Son Güncelleme: 09.06.2016 11:10
Anahtar Kelimeler:
HukukEtikDavranışKamu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.