banner388

İsveç Büyükelçisi Wahlund Samsun'da

Avrupa Günü' Etkinlikleri Kapsamında Samsun’a Gelen İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Vize Serbestisi Hakkında Açıklamalar Yaptı

İsveç Büyükelçisi Wahlund Samsun'da

Avrupa Günü' Etkinlikleri Kapsamında Samsun’a Gelen İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Vize Serbestisi Hakkında Açıklamalar Yaptı

06 Mayıs 2016 Cuma 13:22
İsveç Büyükelçisi Wahlund Samsun'da

'Avrupa Günü' etkinlikleri kapsamında Samsun’a gelen İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, "Avrupa Birliği’nin (AB) vize serbestisi için 5 önemli kıstas var. Başbakan değişikliğinin bunu etkilememesini umuyoruz" dedi.
'Avrupa Günü' etkinlikleri kapsamında bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Samsun’a gelen İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  olan Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Büyükelçi Wahlund’u Samsun’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kentin imkanları ve projeler hakkında Wahlund’u bilgilendirdi. AB ve Türkiye arasındaki vize serbestisi ilişkilerine değinmiş olan Büyükelçi Wahlund, başbakan değişiminin vize serbestisini etkilememesini umduklarını söyledi.

“TTIP GÜMRÜK ANLAŞMASINA TÜRKİYE'DE DAHİL EDİLEBİLİR”

Wahlund, “Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında AB’ye bağlı elçilikler Türkiye'deki şehirleri ziyaret ediyorlar. Ankara’da birçok İsveçli iş adamı var. Ticarette önemli noktalar var; bunlardan önemli bir tanesi de vize serbestisi. Haziran’dan önce Türkiye’nin gerçekleştirmesi gereken kıstaslar var. Bunlar yapıldıktan sonra vize serbestisine kavuşulacak. AB’nin vize serbestisi için 5 tane kıstas var. Başbakan değişikliğinin bunu etkilememesini umut ediyoruz. Türkiye üretiminin yüzde 60’ı Avrupa’ya gidiyor. Gümrük Birliği'ni geliştirmek, daha ileri taşımak istiyoruz. Gümrük Birliği geliştirilirse AB-Türkiye arasındaki ticaret de gelişecektir. Suriye, Rusya gibi komşularınızı düşünürsek Avrupa ile ticaretin önemi Türkiye için daha da artacaktır. Avrupa daha istikrarlı bir konuma sahip fakat diğer komşularınız ne yazık ki öyle değil. Avrupa ile Amerika arasında TTIP gümrük anlaşmasına Türkiye de dahil edilebilir. Bunun sadece ticari boyutu değil, stratejik boyutu da büyük önem teşkil etmektedir" diye konuştu. 
Konuşmaların sonrasında Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Büyükelçi Wahlund birbirlerine hediye takdiminde bulundular. Daha sonra ise Büyükelçi Wahlund, Samsun Valiliği'ni ziyaret etti.
 

Son Güncelleme: 11.06.2016 11:16
Anahtar Kelimeler:
ZiyaretBüyükelçiVize
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.