banner388

İstihdam Garantili Kurs

Samsun'da Bir İlk Olarak “Aşçı, Pastacı, Pideci ve Garson Yetiştirme Kursu” başladı.

İstihdam Garantili Kurs

Samsun'da Bir İlk Olarak “Aşçı, Pastacı, Pideci ve Garson Yetiştirme Kursu” başladı.

06 Haziran 2016 Pazartesi 17:24
İstihdam Garantili Kurs

Genç İstihdamı Destekleme Projesi dahilinde Avrupa Birliği destekli olarak İlkadım Belediyesi, Lokantacılar Odası ve İŞKUR iş birliği ile Aşçı, Pastacı, Pideci ve Garson Yetiştirme Kursu’nun açılışı yapıldı. Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi dahilinde aşçılık, pastacılık, pideci ve garsonluk eğitimlerini alacak olan kursiyerler açılış programına yoğun ilgi gösterdi.
Projenin açılış programına AK Parti Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, Samsun İŞKUR Müdürü Hasan Kılıçaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Yiğit, Samsun Yol-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı İbrahim Uzun yer aldı.
Projenin onaylanmasından sonra adeta kendilerine destek yağdığını söyleyen Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, "Türkiye’de ilk olan kursumuzun açılışını ve ilk dersini gerçekleştirmekten gurur duyuyorum” diyerek projeye destek verenlere teşekkür etti.

İSTİHDAM GARANTİLİ PROJE
Samsun şehrinin artık aşçı, pastacı, pideci ve profesyonel garson noktasında büyük eksiklerinin olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bu tür projeler turizm şehri olma konusunda büyük önem arz ediyor. 10 yıl öncesine baktığımız zaman birkaç tane lokantadan ve tesisle anılan bir şehirdik, artık her gün hemen hemen yeni bir işletmenin açıldığı bir şehir haline geldik. Dolayısıyla buralardaki işleri yürütebilecek aşçısından ara elemanına, servis elemanına çok ciddi ihtiyaçlarımız olduğunu ifade etmek gerekiyor. Bu projemiz istihdam yaratma amaçlı bir proje hem de kaliteli elemanların yetiştirilmesi konusunda önemli bir proje olarak değerlendiriyorum. Projeyi ilk duyduğumuz da bu işte parmağımız olsun istedik. Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı ile birlikte geldi bu mekanı gezdik yerinde inceledik. Açıkçası ben daha güzel bir mekan bekliyordum. Burası basık kötü bir yerdi. Çalışmalardan sonra bu mekana geldiğimde hayretler içerisinde kaldım. Sınıflar mutfaklar adeta muhteşem olmuş. Bu mekanın hazırlanmasında emeği geçen tüm işçilerimize kardeşlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BURASI YEMEK FAKÜLTESİ OLACAK”
Açılan kursların devamlılık getireceğini ve bu kursların "yemek fakültesi" olacağına dikkat çeken AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş "İl Başkanlığı döneminden beri yakından takip ettiğim ve milletvekili döneminde de büyük destek verdiğim Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi halkımıza hayırlı olsun. Ben buradan kamuoyunun bilmesini istediğim konu bu kurs bir sefer yapılacak türden bir kurs değildir. Bu artık mutfak tezgahları kurulduktan sonra kursiyerlerin ihtiyaç duyduğu alet, edevat ve malzemeler ortaya koyulduktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız İŞKUR üzerinden sürekli olarak kamu yararına kursiyerlerle birlikte devamı gerçekleştirilecektir. Yani bir kere kurs yapılıp sonra kapılacak bir yer değildir. Bir anlam da burası kursiyerlerin yetişip mezun olacağı adeta bir ‘Yemek Fakültesi’ haline gelecektir. İnşallah hocalarımızın büyük gayretleri, kursiyerlerimizin başarılı çalışmaları ile güzel işler ortaya çıkacağına ümit ediyorum. Bu düşünceler içinde bu projenin yapımında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Kursiyerlere çalışmalarında başarılar diliyorum. Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) Projesi hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 12.06.2016 05:39
Anahtar Kelimeler:
SamsunKursAşçı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.