banner388
banner390
banner410
banner408

İnşaat Sektöründe UR-GE Çalışması

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), İnşaat Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Amacıyla Çalışmalara Başladı

banner269

İnşaat Sektöründe UR-GE Çalışması

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), İnşaat Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Amacıyla Çalışmalara Başladı

05 Mayıs 2016 Perşembe 16:27
İnşaat Sektöründe UR-GE Çalışması

 
UR-GE Projesi çerçevesinde,Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Ekonomi Bakanlığı mobilya, gıda ve medikal sektörlerinden sonra inşaat sektöründe de ihracat seviyesinin artırılması çalışmalarına başladı. 
Ekonomi Bakanlığı ile Samsun TSO'nun Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı (UR-GE) kapsamında hazırlamış olduğu 'Samsun İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması' projesinin ilk eğitim çalışması gerçekleştirdi. Mobilya, gıda ve medikal sektörleri sonrasında inşaat sektörü ile devam eden UR-GE çalışmalarının ilki, Samsun TSO’da yapıldı ve projesi çerçevesinde, sektör temsilcilerine karşı Türk Dış Ticaret Vakfı eğitmeni olan Hakan Akın, “Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri Eğitimi” verildi.

SEKTÖRE AİT FİRMA TEMSİLCİLERİ HAZIR BULUNDU


Eğitmen olan Hakan Akın, sektöre ait firma temsilcilerinin hazır bulunduğu eğitimde,  ‘Uluslararası Pazarlamanın Temel İlkeleri’, ‘Ürün ve Sektör Bilgisi’ ile ‘Uluslararası Pazarlamacı Profili’ ve ‘Pazar Araştırması’ konuları hakkında bilgi verdi. Eğitimde konuşma yapan Hakan Akın konuşmasında “İşletmelerin ihracata başlamalarının ana sebebi büyümek, gelişmek, kapasiteyi ve dolayısıy ile karlılığı artırmak olmalıdır. Dünya ticareti son beş yıldır 18 trilyon dolar civarında gerçekleşiyor. Önceki beş yılda her yıl tahminen ortalama 2-3 trilyon dolar artışı olan dünya ticaretinin bu durumu son yıllarda yeni müşterilerinin olmadığını ve yeni talep oluşmadığını gösteriyor. Her yıl yaklaşık 10-15 milyar dolar artan ülkemizin ihracatı da buna bağlı olarak hız kesti. Rekabet artarken, satışlar düşüyor bununla birlikte daha fazla mal daha düşük fiyatlardan satılıyor. Bu nedenle, ihracatta bulunan doğru pazarların ve bu pazarlardaki doğu müşterilerinin tespiti her geçen gün daha önemli hale geliyor” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Ekonomi Bakanlığı destekleriyle yürüttükleri kent ekonomisi ve ihracatına katkı sağlamak amacı ile UR-GE çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bu anlamda daha evvel hazırladığımız ihracat master planı sonrasında, Ekonomi Bakanlığımızın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı çerçevesinde kentimizde önde gelen sektörlerden mobilya, gıda ve medikal alanlarında başlatmış olduğumuz çalışmalar hala sürmekte.. Bu sektörlere, ekonominin de lokomotif sektörü olan inşaatı ekledik ve rakamlara bakıldığında inşaat sektörünün gayri safi milli hasıladaki payının yaklaşık olarak yüzde 30 seviyelerde olduğunu görmekteyiz. İnşaat sektörü kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün üretmiş olduğu mal ve hizmete istek oluşturan önemli bir konumdadır. Bu yaygın etki sektörün ekonominin lokomotifi olma vasfının en temel göstergesidir. İlk toplantımızı sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdik. UR-GE çalışmalarımız ilerleyen dönemlerde genişleyerek sürecek.Yaptığımız çalışmalardan ileriki dönemlerde önemli sonuçlar alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 11.06.2016 13:22
Anahtar Kelimeler:
ToplantıçalışmaSektör
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.