banner388

‘Hukuk hizmeti yapan bütün arkadaşlarıma saygı gösteriyorum’

2017-2018 yeni adli yılın açılışı nedeniyle, Samsun Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonunda program düzenlendi. Düzenlenen programda Samsun Valisi Osman Kaymak, konuşma yaptı. 

‘Hukuk hizmeti yapan bütün arkadaşlarıma saygı gösteriyorum’

2017-2018 yeni adli yılın açılışı nedeniyle, Samsun Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonunda program düzenlendi. Düzenlenen programda Samsun Valisi Osman Kaymak, konuşma yaptı. 

05 Eylül 2017 Salı 16:49
‘Hukuk hizmeti yapan bütün arkadaşlarıma saygı gösteriyorum’

Samsun Haber- 2017-2018 yeni adli yılın açılış töreninde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, bir hukukçu olarak duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Kaynak, hukuk hizmeti için yapan bütün arkadaşlara saygı duyduğunu dile getirdi. 

Kaymak konuşmasında, hukuk okuyanların zalimin elinden mazlumu kurtarmak özlemi ile Hukuk Fakültelerini okuduklarını dile getirdi. Samsun Valisi Osman Kaymak, “Adli yılın açılış töreninde bir hukukçu arkadaşınız olarak aranızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Hukuk fakültesini bitirirken hayalim kürsüye geçip adalet dağıtmaktı. Bundan dolayı sizlere saygı duyuyorum. Biz haklıya hakkını vermek, zalimin elinden mazlumu kurtarmak ve toplumu gerçek yaşanılır bir toplum haline getirmek özlemi ile hukuk fakültelerinde okuduk. Onun içinde hukuk hizmeti yapan bütün arkadaşlarıma saygı gösteriyorum. İnsanlar mağduriyete razı oluyorlar ama adaletsizliğe ve haksızlığa razı olmuyorlar. Onun için herkesin bir adalet beklentisi var, mahkemelerimizin adalet tecellisindeki vermiş oldukları kararlar, gerçekten toplumumuza ve milletimize yaşama sevinci vermekte ve onların geleceğe yönelik ümitlerini yeşertmektedir. Bu yönüyle de sizlerin sorumluluğu çok yüksektir” şeklinde konuştu.

‘Hep doğru işler yapmak zorundayız’

Konuşmasına, gelecek nesillere daha iyi bir ülke bırakmak için doğru işler yapmak zorunda olduklarını belirten Samsun Valisi Osman Kaymak: “İyi hakim, iyi savcı ve iyi avukat yetiştirmek sorumluğumuz var. Arkadaşlar biz işi işte öğreniyoruz yani avukat avukatlığı avukatın yanında, hakim, savcı da arkadaşların yanında, o yönüyle bizler yeni meslektaşların yetişmesinde büyük rol oynuyoruz. Yeni mesleğe başlayan arkadaşlarda büyüklerine üstat gözüyle bakarak soru sorma ve öğrenme erdemliğini göstersinler. O zaman iyi bir hukukçu olarak kendilerini hayata hazırlayacaklardır. Ülkemizin birlik beraberliği için, gelecekte çocuklarımızın daha iyi bir ülkede yaşaması için hep doğru işler yapmak zorundayız. Herkes işini en iyi şekilde yapacak. Vatan, millet konusu olduğunda bir araya gelmesini bilirsek, ülkemizin önü daha da açılacaktır” dedi. 

Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, adalet mensuplarının yeni adli yılın hayırlı olmasını temenni etti.  Kemal Alver: “Yorulmak bilmeyen gayretleri ile Türk milletinin ve hakkın hizmetinde olan değerli hakim ve cumhuriyet savcıları ile fedakar adalet mensuplarını saygıyla selamlıyor ve yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2017-2018 yeni adli yılın açılış törenine ayrıca, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.
 

Son Güncelleme: 05.09.2017 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ESNAF HATİME 2017-09-06 08:51:04

SAYIN VALİM ASAYİŞ DENETİMLERİNİN SAMSUN GENELİNDE HAFTA BELİRLİ GÜNLERDE SÜREKLİ YAPILMALI. SUÇ EĞİMLİ İNSANLARI KNTROL ETME ÖNLE CAYDIRMA OLACAKTIR.. ÖZELLİKLE 100 BULVARI ÜZERİNDE MAHALLERDE DENETİMLER SIKÇA YAPILMALI.. SORUN UYUŞTURUCU. VE YENİ GENÇLERİN SUÇ İŞLEMESİNİ ÖNLEMEK.. SAYGILARIMA

Avatar
SAMSUN VATANDAŞ 2017-09-06 11:27:56

SAYIN VALİMİZ TAM BİR HALK ADAMI GELDİ BANA. HİZMET ADAMI OLDUĞU HİSSETTİM. SAMSUNA BİR ŞEYLE KATACAĞINA İNANIYORUM. ÖNCELİĞİMİZ İŞ ALANLARI İÇİN SANAYİ YATIRIMLARI . SAMSUN GEMİ SANAYİ, SAVUNMA SANAYİ ÜRETİM ÖNCELİĞİMİZ OLMALI...SAMSUN İŞSİZLİK CÖZÜLMELİ