banner388
banner390
banner410
banner408

HDP'li Belediyelere Yardım

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısında CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Tüfek’in Van’daki HDP’li 13 belediyeye yardım istemesinin ardında AK Parti ve CHP’li üyeler arasında tartışma çıktı.

banner269

HDP'li Belediyelere Yardım

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısında CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Tüfek’in Van’daki HDP’li 13 belediyeye yardım istemesinin ardında AK Parti ve CHP’li üyeler arasında tartışma çıktı.

09 Haziran 2016 Perşembe 19:29
HDP'li Belediyelere Yardım

CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Tüfek, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısı öncesi söz isteyerek karşı çıkacağı maddeler hakkında açıklamalar yaptı. Samsun’un kardeş ilan ettiği Van’daki AK Parti’li belediyeler Gevaş ve Tuşba’ya bazı tesisler yapılması teklifine karşı geleceğini açıklayan Tüfek, “Eğer bir yardım düzenlenecekse HDP’li belediyelere de yapılsın da kardeşlik köprüsü kurulmasında yardımcı olsun” ifadelerini kullandı.

Komisyondaki karşı çıkacağı maddeleri daha maddeler görüşülmeye başlamadan sıralamaya başlayan Mustafa Tüfek, “Van’da neden sadece AK Parti’li belediyelere kardeşlik köprüsü kuruluyor? HDP’li belediyelere de yardım yaparak ihtiyacımız olan barış ortamına bir tuğla koyabilirdik. 13 belediye içerisinden 2’sini çıkartıp niye diğer belediyelere de yardım etmiyoruz? Zaten diğer 2 belediyeyi hükümet de destek veriyor. Belediyemizin kardeş şehir ilişkisi kurduğu şehirlerle yardım etmesi belediyenin görevleri arasında yok. Kardeş şehir yardımlarında malzeme yardımları olabilir, ihtiyaç yardımları olabilir. Büyük yatırımlar değil” söyleminde bulundu

ARSLAN: “KALLEŞLERLE KARDEŞLİK BAĞI KURULMAZ”
AK Parti Terme Belediye Meclis Üyesi Sabri Arslan da Tüfek’e cevap vererek, “Ramazan ayındayız. Hassasiyet çok önemli. Oruçlu ağzımızı kapayacağımız gibi konuşmalarımıza da dikkat etmemiz gerekmektedir. Mustafa Tüfek Bey, zannedersem CHP Grup Başkanvekili. Bu okumuş olduğumuz maddelerle alakalı olarak bir eleştiri dile getirdiğinde tabi ki meclis başkanının cevap vermesi doğrudur. Ama işin başka bir siyasi boyutu var. Mustafa Bey, AK Parti’li belediyeler, HDP’li belediyeler diye bir şey söyledi. O bölgede CHP’li de MHP’li de belediye yok. Ama HDP’li belediyeler ile CHP’li belediyeler zaten yeterince işbirliği yapıyorlar. Bizim onlarla işbirliği yapmamıza gerek yok. Biz oradaki kardeşlik bağını kurmayı milletle ve halkla kurarak başarıyoruz. Ama kalleşlerle kardeşlik bağı kurulmaz. Onları da hendeklere gömüyoruz” açıklamlarında bulundu.

Ardından 2 parti üyeleri arasında bir süre karşılıklı tartışma yaşandı. 2 grubu da susturan ve söz alan Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, burasının siyaset konuşulacak bir yer olmadığını ve komisyon maddelerinin konuşulacağını toplantı gündemi olduğunu açıklayarak tartışmalara son verdi.

Bu tartışmaların sonrasında komisyon gündem maddeleri tartışılmaya başlandı. Toplam 47 gündem maddesinin görüşüldüğü komisyonda 1 maddenin komisyonda bekletilmesi kararlaştırılırken, diğer 46 madde kabul edilerek meclise gönderildi.
Komisyondan geçen maddeler Salı günü belediye meclisinde görüşülecek.

Son Güncelleme: 09.06.2016 19:41
Anahtar Kelimeler:
SamsunYardımVanHdp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.