banner388

Hamsi'nin kilosu 5 lira... Kapış kapış alınıyor!

Bu yıl Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğuyla, hamsinin fiyatı da düşüş yaşadı.

Hamsi'nin kilosu 5 lira... Kapış kapış alınıyor!

Bu yıl Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğuyla, hamsinin fiyatı da düşüş yaşadı.

31 Ekim 2019 Perşembe 19:25
Hamsi'nin kilosu 5 lira... Kapış kapış alınıyor!

Karadeniz'de bu yıl yaşanan hamsi bolluğu, vatandaşların yüzünü güldürüyor. Bazı vatandaşlar, hamsinin küçük ve yağsız olduğunu belirtip almazken; bazıları da kapış kapış alıp stoğuna koyuyor.

1 Eylül'de açılan balık sezonuyla birlikte, balık bolluğu yaşanıyor. Balık fiyatlarında dalgalanmalar da çok olsa da sezon başında 15-20 TL'ye satılan hamsi, şimdilerde kilosu 5 TL'ye geriledi.Fiyat vatandaşlar tarafından güzel karşılandı, balıkçı tezgahları ise yoğunluk yaşadı.

Balık bollaşıyor

Şu sıralar hamsi satışında yüzlerinin güldüğünü belirten balık satıcısı Kurtça Aydın; "Şu anda en çok satılan balık hamsi, mezgit ve istavrit. Şuan havalar çok iyi. Balık bollaşmaya başladı. Birkaç gün önceye kadar balıklar hep ufaktı. Şu anda biraz büyüdü. İnsanlar en çok hamsi alıyor. Geçen sene palamut boldu, bu sene palamut yok. Bu sene inşallah çinekop bekliyoruz. Çinekop bolluğu da yaşanırsa vatandaşın da bizim de yüzümüz daha çok güler. Havalar daha çok soğuduğunda balık daha bol ve büyük olacaktır" dedi.

Palamut yerini hamsiye bıraktı

Palamut'un bu sene yüzünü göstermediğine vurgu yapan balık satıcısı Halil Kıyak ise; "Şuan tezgahlarda hamsi bol. Hamsi, istavrit, mezgit bolluğu var. Bu sene palamut olmadı, palamut yerini hamsiye bıraktı. En çok şuan hamsi satılıyor. Fiyatı 5 TL. Hamsi bol, talep çok" şeklinde konuştu.

Samsun tezgahlarında balık fiyatları ise şöyle;

Barbun     15 TL/kg
Mezgit      5-7 TL/kg
Hamsi       5-7 TL/kg
İstavrit      5-7 TL/kg
Kefal        10 TL/kg

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.