banner388

'Golf Sahası yapıyorsak, 2. pist de yapılabilir'

Çarşamba Havaalanının 3 ay boyunca kapatılacak olmasına tepkiler devam ediyor. Samsunlu işadamı Hüseyin Kurt, havaalanının kapatılması yerine 2. bir pist yapılmasının daha doğru olduğunu belirterek, "Golf Sahası yapıyorsak, 2. pist de yapılabilir" dedi.

'Golf Sahası yapıyorsak, 2. pist de yapılabilir'

Çarşamba Havaalanının 3 ay boyunca kapatılacak olmasına tepkiler devam ediyor. Samsunlu işadamı Hüseyin Kurt, havaalanının kapatılması yerine 2. bir pist yapılmasının daha doğru olduğunu belirterek, "Golf Sahası yapıyorsak, 2. pist de yapılabilir" dedi.

19 Kasım 2016 Cumartesi 17:25
'Golf Sahası yapıyorsak, 2. pist de yapılabilir'

Samsun'daki Çarşamba Havaalanı 3 ay boyunca bakım onarım çalışmaları sebebiyle kapatılacak. Samsun halkı ve iş dünyası yaşanacak bu mağduriyete tepkisini göstermeye devam ediyor. Samsunlu işadamı Hüseyin Kurt, kaleme aldığı köşe yazısında Çarşamba Havaalanının kapatılmasının Samsun halkına ve şehrin ekonomisine vereceği zararlarla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. 

Pistin ilk çökme raporunun bundan yaklaşık 10 yıl önce yazılıp, ilgili kurumların konu hakkında bilgilendirildiğini belirten Kurt, " 2015 yılında Samsun Çarşamba Havalimanına gelen toplam yolcu sayısı 1 milyon 713 bin 247 olmuş, 2014 ve 2015’te yolcu trafiğinin (gelen-giden yolcu) en çok Ağustos ayında en az ise Şubat ayında olmuş. 90 günlük kesintinin olacağı Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ise gelen-giden yolcu sayısı toplam yolcu sayısının yaklaşık yüzde 25’i kadar. Bu da demek oluyor ki 2017 yılında 90 günlük kesintiden dolayı havalimanının tahmini kaybı 500 bin yolcu olacak.Samsun'daki Çarşamba Havaalanı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 3 ay boyunca kapatılcak. Bu rakama “Samsun Havaalanı kapalı” algısını ve Ordu-Giresun Havaalanı'nın alternatif olma durumunun etkilerini de eklersek kaybın daha da artması ihtimali var. Bu hesaplamaya bir değişken olarak uçuştan 6-7 ay önce ucuza bilet alma eğilimi de göz önüne alındığında yolcu kaybı daha da net bir şekilde hesaplanabilir. Tabi ki bu kayba sadece yolcu sayısı olarak değil, mesafeden dolayı ulaşım maliyetlerinin ve süresinin artması da göz önünde bulundurulmalı. Havaalanını sadece yolcu olarak değil yük/kargo olarak ta değerlendirmek gerek. Her bir yolcunun Samsun ekonomisine katma değeri ve dolaylı katkısı da cabası. Samsun Havaalanına 2. pist yapılması çok iyi olur. Aslında denize dolgu yaparak üzerine golf sahası yapıyorsak, şehrin tek havaalanına 2. pistini de hızlı şekilde yapabilir, en azından yatırım planlamasına aldırabiliyor olmamız gerek! Havaalanının 3 ay olarak belirlenen onarım süresinin uzama riski de göz önünde bulundurulmalı. Olası bir uzamada; Samsun’da 18-24 Temmuz 2017’de yapılması planlanan, 120 ülkeden 10 bin sporcunun katılımıyla yapılacak 23. İşitme Engelliler (23. Deafolimpik) Olimpiyat Oyunları için gelecek olan turist, sporcu ve yolcu sayısını, normal yolcunun/turistin en yoğun olduğu Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları  (ki bu aylar toplam yıllık yolsu sayısının %27’si yapıyor) da eklendiğinde çok büyük ekonomi ve imaj kayıplarına neden olacağı çok açık.Yoksa maazallah, “Samsun-Sivas demiryolu da 3 yıl kapalı” olan Samsun için kayıplar çok daha fazla olur!" ifadelerini kullandı.



 

Son Güncelleme: 22.11.2016 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saim 2016-11-19 21:10:44

samsunun sahibi yok samsunda kazanıp samsuna hainlik yapan vekil ve iş adamları var samsunlu oy verirken gerçek samsunlu olup olmadığına dikkat edecek bazı vampir akpartililer BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI BİLE İSTEMİYOR anlayan anlar