banner388
banner390
banner410
banner408

Giresun'da yeni tedbirler alındı! Samsun'da da bekleniyor 

Sağlık Bakanlığının açıkladığı 8-14 Şubat aralığı tablosunda "100 bin kişide" haftalık vaka sayısının en çok olduğu dördüncü il olan Giresun'da yeni tedbirler alındı. Tabloda beşinci sırada olan Samsun'da da yeni tedbirlerin alınması bekleniyor. 

banner269

Giresun'da yeni tedbirler alındı! Samsun'da da bekleniyor 

Sağlık Bakanlığının açıkladığı 8-14 Şubat aralığı tablosunda "100 bin kişide" haftalık vaka sayısının en çok olduğu dördüncü il olan Giresun'da yeni tedbirler alındı. Tabloda beşinci sırada olan Samsun'da da yeni tedbirlerin alınması bekleniyor. 

19 Şubat 2021 Cuma 11:25
Giresun'da yeni tedbirler alındı! Samsun'da da bekleniyor 

SAMSUN AYNI TABLODA BEŞİNCİ, NÜFUS ORTALAMASINDA İKİNCİ 

8-14 Şubat tablosunda açıklanan verilerde 100 bin kişide Samsun 171,29 vaka sayısı ile Türkiye'de beşinci sırada yer alırken bu sayısı il nüfusu ile orantılandığında Samsun 2 bin 323 vaka ile Türkiye ikincisi konumuna geliyor. 

VAKAYA GÖRE KISITLAMADA ESNETME VEYA İLAVE TEDBİR ALINACAK 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası yerel olarak kararlar alınacağı; vaka sayısı düşen illerde kısıtlamaların esnetileceği düşüş yaşanmayan illerde ise tedbirlerin sıkılaştırılacağı vurgulandı. 

GİRESUN'DA TEDBİRLER SIKILAŞTIRILDI 

Alınan kararlar sonrası vaka sayısı yüksek olan iller arasında yer alan Giresun'da ilk adım atıldı. Giresun Valiliği tedbirlerin sıkılaştırıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan şu ifadelere yer verildi: 

Ev içi bulaşın önüne geçilmesi amacıyla ziyaret, gün gibi sosyal faaliyetlere izin verilmemesine, İlimiz genelinde yapılan denetimlerin artırılmasına, uygunsuzluk durumunda ise gerekli cezai müeyyidenin esneklik gösterilmeden uygulanmasına, daha önce alınan Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararlarına istinaden cenaze törenlerinin belirlenen kurallara uygun yapılması için azami derecede dikkat edilmesine, belediyeler tarafından yapılan cenaze anonslarının yapılmasına ikinci bir karara kadar ara verilmesine, pandemi konusunda bilinçlendirme anonslarının yapılmasına karar verildi” denildi.

KÖY VE YAYLALARA ÇIKIŞLARA YASAK

Hafta sonu kısıtlamalarında köy ve yaylalara çıkışların yasaklandığına yer verilen açıklamada şöyle denildi:

* Çiftçi Kayıt Belgesi olan vatandaşlarımızın hayvancılıkla uğraşanları hariç olmak üzere 20- 21 Şubat ve 27- 28 Şubat tarihlerinde anılan belgeye istinaden mevsim itibariyle yoğun kar yağışı olduğu için yapılacak tarımsal bir faaliyet bulunmadığından çiftçilik faaliyeti için köy veya yaylalara çıkmasına izin verilmemesine, belediyemizce billboardlara ev içi bulaşın engellenmesi için afişler asılmasına, kolluk kuvvetlerimizce özellikle kısıtlama saatlerinde kontrol noktalarında daha sıkı tedbirler alınarak muafiyete neden olan durum kapsamında ikametlerinden çıkan vatandaşlarımızın muafiyet nedenine dair zaman ve güzergâh ile sınırlı kalıp kalmadıkları kontrol edilerek muafiyet durumunu suiistimal edenlere gerekli cezai müeyyide uygulanmasına, apartman yöneticileri vasıtasıyla apartman, site gibi yerlerin ortak kullanım alanlarının toplu bir şekilde kullanılmasının engellenmesine, Gazi Caddesi kuzey ve güney giriş noktalarına bariyerle kontrol noktası konulması ve HES kodu sorgulaması yapılmasına, alınan bu kararlara uyulması, uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi karar verildi.

SAMSUN'DA DA BEKLENİYOR 

Vaka sayısını düşürmek adına Giresun'da alınan ilave tedbirlerin Samsun'da da uygulanması bekleniyor. Gözler Samsun İl Pandemi Kurulu'nun alacağı kararlara çevrildi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
atakum 2021-02-19 12:15:41

Akp toplantıları yapın korona girmez içinize ak koyunlar sürüsüne girmiyormuş hırsız öyle diyor.

Misafir Avatar
tornacı ahmet 2021-02-19 23:03:17 @atakum

bu yorumu aynaya bakarak yazdın herhal onlara girmeyen sana fena girmiş belli

Beğenmedim! (0)
Avatar
Osman GEÇGEL 2021-02-19 22:08:20

Samsunda ilave bir tedbir aldığı görülmemiştir. Merkezi yönetim ne derse odur.