banner388

Erhan Usta: Bayram sevincimiz hüzne dönüştü

MHP Grup Başkanvekili ve MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Müslümanların katledildiği Myanmar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erhan Usta: Bayram sevincimiz hüzne dönüştü

MHP Grup Başkanvekili ve MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Müslümanların katledildiği Myanmar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

31 Ağustos 2017 Perşembe 15:46
Erhan Usta: Bayram sevincimiz hüzne dönüştü

Samsun haber - MHP Grup Başkanvekili ve MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Kurban Bayramı'na bir gün kala açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı'nın Allah’a manen ve kalben yakınlaşmak için bir fırsat olduğunu söyleyen Usta, "Bayramlar, sevgilerin yoğrulduğu, sevinçlerin yoğunlaştığı, hürmet ve hatırlamanın daha bir ön plana çıktığı önemli günlerdir. Bayramlar kucaklaşma ve kavuşma, anlaşma ve paylaşma demektir. Paylaşmanın, gönül almanın ve yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı bu günler, dargınlıkların bitirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi, küslük ve kavgaların sonlandırılması, hoşgörülü, anlayışlı olmayı ve bağışlamayı gerektirir" dedi.

KATLİMANI ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Myanmar’da yaşanan acı gelişmelerin bayram sevincinizi hüzne dönüştürdüğünü ifade eden MHP'li Usta, "Çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil ve masumların hedef alınarak, binlerce Müslüman’ın katledilmesini lanetliyor, yaşanan insanlık dramına gözlerin kör, kulakların sağır olmadan, çok acil insani ve diplomatik müdahalelerle Müslümanlara yapılan kıyım ve katliamın önüne geçilmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili ve MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Türk’ün öz yurdu Türkmeneli’nde, Peşmerge yönetimi 25 Eylül’de yapmayı planladığı referandumla, Türkmenleri etnik soykırıma tabi tutarak, yurtlarından koparmak istemektedir. Türkiye buna asla müsaade etmemeli, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak, güney sınırlarımızla ilgili hazırlanan senaryolara ve bu senaryonun oyuncularına göz açtırmamalıdır. Türkiye bununla ilgili birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstermeli, Türkiye’nin caydırıcılık gücünü azaltacak beyanatlardan titizlikle kaçınılmalı ve Hükümet bu konuda hassas olmalıdır.

FETÖ’nün hain ve aşağılık tertiplerine, PKK ve diğer terör örgütlerinin alçak ve insanlık dışı emellerine cevap verilmeli, engel olunmalıdır. FETÖ’nün siyasi ayağına bugüne kadar halen bir operasyon başlatılmamış olması manidardır. FETÖ ile mücadele edilirken, masum insanlarımızın itibar ve saygınlıklarına gölge düşürülmemeli, sapla saman birbirine karıştırılmamalıdır.

Türkiye’nin sevgi ve hoşgörüyle buluşması, birlik ve beraberlik içinde olması, gücünü birbirini yok etmek için değil, birbirine yardımcı olmak için kullanması şarttır.

Bu vatanın selameti için canını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anarak, tüm vatandaşlarımızın ve Türk-İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, Hac farizası için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin kabulünü ve yapılan ibadetlerin Cenab-ı Allah nezdinde kabul ve makbul olmasını temenni ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.