banner388
banner390
banner410
banner408

Emniyetten Öğrencilere Çanakkale Gezisi

Samsun Emniyet Müdürlüğü 80 öğrenciyi Bursa ve Çanakkale gezisine gönderdi.

banner269

Emniyetten Öğrencilere Çanakkale Gezisi

Samsun Emniyet Müdürlüğü 80 öğrenciyi Bursa ve Çanakkale gezisine gönderdi.

24 Mayıs 2016 Salı 21:32
Emniyetten Öğrencilere Çanakkale Gezisi

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, il merkezinde eğitim görmekte olan 80 lise öğrencisini "Bilgilendirme ve Önleme" faaliyetleri çerçevesinde Bursa ve Çanakkale gezisine gönderdi.

Gezinin hedefleri arasında ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer kazanan Çanakkale ile Bursa’da şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasının yerinde incelenip, gençlerin gelecekte ailesine ve topluma faydalı, rasyonel, milli değerlere sahip bir şekilde kişilik kazanmasının amaçlandığı bildirildi.

80 öğrenci bu akşam saat 20.00’de 2 otobüs ile Çanakkale ve Bursa gezisi için Samsun Emniyet Müdürlüğü önünden yolcu edildi. Öğrencileri aileleri ile birlikte uğurlayan Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz yaptığı açıklamada, "Samsun Emniyet Müdürlüğü olarak il merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa 80 tane bay-bayan öğrenciyi Bursa ve Çanakkale gezisine gönderdik. Temennimiz çocuklarımızın oralarda bu memleketin, bu vatanın nasıl kurtarıldığını, hangi meşakkatlerden geçirildiğini gözleri ile görmeleri, o duyguyu birebir orada yaşayarak geri dönmeleridir" ifadelerini kullandı.

Otobüse binerek öğrencilere "Hayırlı yolculuklar" dileklerini ileten Emniyet Müdürü Yavuz yaptığı konuşmada, "Osmanlı kurulmasının ardından başkentliğini yapan Bursa’da ufak bir gezi yapacaksınız. Oradaki tarihi yerleri görerek inceleyeceksiniz. Devamında Çanakkale şehitliğine gideceksiniz, Gelibolu Adası’na. Şu an içinde bulunduğumuz süreci hepiniz görüyorsunuz. Bu sürecin nasıl yaşandığının en bariz göstergesidir Gelibolu. O Çanakkale Şehitliği’ni doya doya gezmenizi istiyorum. O şehitlikte taşlarını teker teker okumanızı istiyorum. Onları okursanız, bugün içinde bulunduğumuzun coğrafyanın nasıl bugünlere geldiğinin ve içinde bulunduğumuz sürecin en bariz göstergesini orada göreceksiniz. Hepinize iyi yolculuklar diliyorum" şeklinde konuşarak öğrencileri yolcu etti.

Son Güncelleme: 24.05.2016 21:43
Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleöğrenciGezi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.