banner388
banner390
banner410
banner408

El Emeği Ürünler Görücüye Çıktı

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen ilçenin değişik noktalarında açılmış olan kurs merkezlerinde kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru işler açılan yıl sonu sergisinde görücüye çıktı

banner269

El Emeği Ürünler Görücüye Çıktı

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen ilçenin değişik noktalarında açılmış olan kurs merkezlerinde kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru işler açılan yıl sonu sergisinde görücüye çıktı

20 Mayıs 2016 Cuma 17:29
El Emeği Ürünler Görücüye Çıktı

Canik Belediyesi tarafından kurulmuş olan kurs merkezlerinde kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler, Canik Belediyesinin düzenlemiş olduğu sergi Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde yapılan Hatice Hanım Hanımlar Konağı'nda açılan sergide görücüye çıktılar. Büyük ölçüde ilgi görmüş olan serginin açılışına Başkan Osman Genç, eşi Nimet Genç, İlçe Halk Eğitim Müdürü olan Şerif Güleroğlu, Başkan Yardımcıları Alican Usta, İrfan Göz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, muhtarlar, kurs öğretmenleri ile kursiyerler katıldı.
 
KADINLAR GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYOR”

Serginin açılışında konuşma yapmak isteyen Başkan Osman Genç ise, "Yeni neslin inşasında kadınlarımızın eğitimli olması çok büyük önem taşımakta. Çocuklarımızı yetiştiren ve geleceğimizi inşa eden kadınlarımızı ihmal eden toplumun geleceği de yoktur. Bize göre bir kadını eğitmek tüm toplumu eğitmektir. Bu nedenle Canik Belediyesi olarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadınlarımız ne kadar üretici, ne kadar bilgili ve donanımlı olmuş olursa ailelerimiz de dolayısıyla toplumumuz da o kadar gelişmiş olur. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kuruluşlarımızla işbirliği içinde hareket ediyoruz. Bugüne kadar kurs merkezlerimizde binlerce kadınımız sertifika sahibi oldu" dedi.
İlçe genelinde birçok mahallede Hanım Konakları açtığını ve bu konaklara ise tarihte önemli yerlere sahip kadınların adlarını verdiklerini ifade eden Genç, "Kurs merkezlerimizde ise kadınlarımıza yönelik onlarca çeşit kurs açtık. Kadınlarımız bu kurslardan ücretsiz olarak faydalanabiliyor. İlçemizin eğitim ve kültürel yatırımına katkı sağladığımız bu mekanlar, ortaya çıkan bu tür tablolar ile ayrı bir anlam kazanmaktadır. Kadınlarımız artık evlerinde oturan bireyler değil, üreten, öğrenen bireyler haline gelmekte. Kadınlarımız kendilerini geliştirmeleri, daha sosyal ve aktif olmaları bizlere onur veriyor" diye konuştu.
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü olan Şerif Güleroğlu da kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür ederek, "Başkanımız sağ olsun her zaman bizlere destek olarak yanımda oldu. Belediyemizle işbirliği içerisinde birçok kurs düzenliyoruz. 2009'dan bugüne kadar 70 bin tane kadınımız bu tarz kurslardan faydalandı. Başkanımıza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde belirtti. Konuşmaların ardından ise Başkan Osman Genç, Güleroğlu, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.
 
EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Sergide görücüye çıkartılan el emeği, göz nuru olan eserleri inceleyen Başkan Genç ile eşi Nimet Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta, kurs öğretmenlerine çiçek verdi. Sergi sonunda ise ayrıca yapılan çekilişte iki kursiyer dikiş makinesi kazandı. Kurs öğretmenleri ve kursiyerler sergi sonunda başkan Genç ile eşi Nimet Genç beraber bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bine yakın el emeği göz nuru ürünün görücüye çıkarılmış olan sergi iki gün açık kalacak. Başkan Osman Genç ayrıca, yeni evlenecek ve gelin saçını Hatice Hanım ise Kadınlar Konağı kuaföründe yaptıran bir gelini ve ailesini tebrik etti.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
KadınDestekKursürün
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.