banner388
banner390
banner410
banner408

Deaflympics’de 5.gün

Dünyanın 3.büyük spor organizasyonu Deaflympics’de 5 gün geride kaldı. Dün oynanan karşılaşmalarla organizasyona devam edildi.

banner269

Deaflympics’de 5.gün

Dünyanın 3.büyük spor organizasyonu Deaflympics’de 5 gün geride kaldı. Dün oynanan karşılaşmalarla organizasyona devam edildi.

23 Temmuz 2017 Pazar 10:03
Deaflympics’de 5.gün

Samsun Haber - Atıcılık

Atıcılık yarışmasında altın madalyalar Kore ve İsviçre’ye giderken Elemeleri Makbule Akkaya 12’nci, Seval Öztürk 13’üncü sırada bitirdi ve iki sporcu da final göremedi.

Basketbol

Basketbol kadınlarda B grubundaki ilk maçında bir sayı farkla kaybeden Türkiye, gruptaki ikinci maçında Ukrayna’ya 68-62 yenildi.

Futbol

Futbol kadınlarda ise gruptaki ikinci maçına Türkiye ikinci yenilgisini Polonya’ya karı aldı. Gruptaki diğer karşılaşmada Brezilya Çin’i 9-0 yenerken Rusya’da Büyük Britanya’yı 1-0 mağlup etti.

Golf

Golfte ikinci tur sona ererken, erkeklerde Mehmet Yavuz ve Muhammet Demir ilk 16’ya kalmayı başardı. Erkeklerde liderlik Alman golfçü Allen John’un oldu.

Kadınlarda ise ilk turda saha rekoru kıran Hintli Diksha Dagar, ikinci turu da zirvede kapattı. İlknur Çavdar ve Gülistan Öztunç ise son iki sırada yer aldılar ancak kadınlarda sadece iki sporcu mücadele ettiği için, üçüncü tura yükselmiş oldular.

Güreş

Grekoromen güreş klasmanında 75 kiloda Kadir Kuş rus rakibi Vitaliy Kuzmenkov’u yendi ve şampiyon oldu. Madalyası bronz olan sporcular ise Ermeni Ararht Sargsyan ile Litvanyalı Mantas Kazimieras Sinkevicius oldu.
66 kiloda altın madalyanın sahibi Gürcü Lasha Janelidze’yi yenen Martin Aleksanov oldu. 85 kiloda altın madalyanın sahibi ise Rus David Tregubov.

Hentbol

Hentbolda Türkiye ikinci maçında Sırbistan’a yenildi ve gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

Judo

Judoda yarışan kadın ve erkek Türk sporcular kürsüye çıkamadı.

Erkekler E ve B grubunda Türk sporcular Ukraynalı ve Polonyalı rakiplerine yenildi. Kadınlar C Grubu üçüncü maçta İlayda Pay / Meltem Çal ikilisi Çek Ivana Votipkova / Oldriska Zidkova ikilisine 2-0 mağlup oldu. Kadınlar D Grubu üçüncü maçında Ayşegül Yalnız / Damla Buğse Çelep  Macar Viktoria Tisza / Lucia Mattyasovszky ikilisine 2-0 yenildi.

Tenis

Kadınlar tenis son 16 turunda  Asuman Saki, Rus rakibi Polina Smirnova’ya 6-1 6-2’lik setlerle yenildi. Tutem Banguoğlu’da 6-1’lik iki set sonunda yenildi.

Voleybol

Voleybol’da erkekler milli takımımız gruptaki üç maçını da kazanırken, kadın milli takımımız A grubundaki üçüncü maçında da yenilgi aldı. 
Kadınlar 200 metre kurbağalamada bu dalın dünya rekortmeni Belaruslu Aksana Petrushenka 2:35.90’lık derecesiyle Deaflympics rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Yüzme

Kadınlar 4x100 serbest yarışında Maria Karpova, Alena Alexeeva, Viktoriia Terenteva ve Elonora Brykanova’dan oluşan Rusya takımı 3:54.73’lük dereceyle dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı.
Kadınlar 200 metre ferdi karışıkta Rus sporcu Olga Kliuchnikova eleme serilerinde kırdığı dünya rekorunu 3.44 saniye geliştirerek 2:19.35’lik derecesiyle altın madalya kazandı. 
Erkekler 200 metre sırtüstünde bu dalın son Deaflympics şampiyonu ABD’li Matthew James Klotz kendisine ait dünya rekorunu geliştirerek 2:01.96’lık derecesiyle altın madalya kazandı.
Erkekler 50 metre kelebekte Rus Andrei Zhivaev 24.75’lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya aldı. 
Erkekler 100 metre serbestte Rus Miron Denisov 51.51’lik derecesiyle Deaflympics rekoru kırarak altın madalya kazandı.
adınlar 50 metre serbestte Büyük Britanyalı Danielle Joyce altın madalya kazandı.
 

Anahtar Kelimeler:
Deaflympics
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.