banner388

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Kışla Samsun'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Samsun'da eğitime dair önemli açıklamalarda bulundu...

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Kışla Samsun'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Samsun'da eğitime dair önemli açıklamalarda bulundu...

07 Kasım 2021 Pazar 20:07
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Kışla Samsun'u ziyaret etti

Samsun’u ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ)  düzenlenen “Eğitime Destek Platformu Toplantısı”na katılarak “Eğitime yapılan katkı asla boşa gitmiyor ve başarıya etki ediyor. Bir amacımız da çocuklarımızın din eğitimini devlet eliyle almasıdır” diyerek , gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı, faydalı ve donanımlı yetişmesini sağlamanın amaçları olduğunu belirtti.

  “Bu ülkenin en büyük zenginliği gençlerimizdir” 


Kışla Eğitime Destek Platformunun (EDEP) çalışmalarına değinerek “EDEP, 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarına sahip çıkmak amacıyla İmam Hatip Platformu olarak çalışmalarına başlayan bir sivil inisiyatif kuruluşudur. Yıllarca çok değerli hizmetlerde bulunarak pek çok problemin çözülmesinde ve yeni hizmetlerin üretilmesinde, diğer sivil toplum kuruluşları gibi çok ciddi emekler verdi. Bizim derdimiz tabii ki sadece imam hatip okulları değil, bu ülkenin en büyük zenginliği gençlerimizin her birinin; milli ve manevi değerlere bağlı, faydalı ve donanımlı yetişmesini sağlamaktır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarında insanlarımız, ülkemizin ve gençliğimizin geleceği için, Allah’ın rızasını almak için gönüllü olarak çalışıyorlar.” dedi.


  Sivil toplum kuruluşlarının desteğini alan kurumların daha başarılı olduğuna dikkat çeken Başdanışman İsrafil Kışla, “Eğitime yapılan katkı asla boşa gitmiyor ve başarıya etki ediyor. Bir amacımız da çocuklarımızın din eğitimini devlet eliyle almasıdır” şeklinde konuştu.  
 Kışla sözlerine  “Sivil toplum kuruluşları ekstra hizmet ortaya koymalı. Bunun da üç yolu var. Bir tanesi kamu kurumlarının projelerine destek olmak, ikincisi kendi projelerini üretmek, üçüncüsü de kamu kurumlarıyla yapılacak protokollerle müşterek projeleri hayata geçirmek. Tüm bunları gerçekleştirmedeki anahtar kelime de yönetmek değil, güzel iletişimdir. Güzel iletişimle çözülmeyecek problem olamaz. Kamu elindeki imkân kadar iş yapar. Ancak sivil toplum kuruluşları ufku kadar iş yapar. Ufkunuz varsa çok şey yapabilirsiniz. Ufkunuz yoksa maddi yetersizlikleri öne sürerek sadece bahane üretirsiniz. Oysa hayır işlerinde para, birinci değil ancak dördüncü sermayenizdir. En büyük sermaye hayır işleme azmi ve kararlılığı, sonra güven, daha sonra da doğru bir projedir. Para bunlardan sonra gelir.”  şeklinde devam etti.


Kaynak: İHA

                                         

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal Egemen Bilge 2021-11-08 08:36:06

Adam,din eğitimini devlet eli ile alınmasını başarı adledip, eğitimde sivil toplum kuruluşlarının katkısı ve başarısını övmüş.Bu gün ülkede eğitim,cemeat ve tarikatların eline geçmiş durumda.Yoksul çocuklar köylerden kasabalarda toplanıp bu yapılanmaların eline devlet aracılığı ile terk ediliyor.Us'sal düşünceden uzaklaştırılan çocuklar hayatı dogmatik algı ile irdeleyip,anlamaya çalışıyor.Gerçeklik ve çağdaşlık tan uzak bu algı, çocuklarımızı ne yazık ki cahil ,sorgulamaz, mucizeler ve masallar ile gelecek belirlemeye çalışan boş,itaatkar ve biatkar bireylere çeviriyor.Bu başarı algısı ile ülkenin getirildiği durum ortada.

Avatar
özcan 2021-11-08 09:32:36

HAY MASSLLAH NUR AKIYOR YUZLERINDEN NUR.