banner388
banner390
banner410
banner408

Bir rakamı yanlış yazdı parasından oldu

Samsun'da, ATM'den para göndereceği hesap numarasının bir rakamını yanlış giren esnaf, 2 bin 800 TL'sinden oldu.

banner269

Bir rakamı yanlış yazdı parasından oldu

Samsun'da, ATM'den para göndereceği hesap numarasının bir rakamını yanlış giren esnaf, 2 bin 800 TL'sinden oldu.

18 Haziran 2020 Perşembe 18:21
Bir rakamı yanlış yazdı parasından oldu

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir tesisat dükkanı olan İrfan Uzunlar, malzeme aldığı bir fabrikaya para göndermek için gittiği ATM'de hesap numarasının bir rakamını yanlış yazınca 2 bin 800 TL'sinden oldu.

ATM'nin ekranında parayı gönderdiği yerin ismi gizli tutulmasından dolayı yanlışlığı anlamayan İrfan Uzunlar, olayı öğrenince şok yaşadı.

Parayı yanlış gönderdiği kişiden almak için arayış içine giren Uzunlar, yanlış havale yaptığı kişiye ulaştı. O kişinin bankaya borcu olduğundan dolayı bankanın paraya ipotek koyduğunu öğrendi.  Bütün hukuki yollara başvurduğunu söyleyen Uzunlar, olumsuz geri dönüşler yaşaması üzerine çaresiz olduğunu söyledi.

"HEP OLUMSUZ YANIT ALDIM"
 

Uzunlar, "Parayı gönderirken sürekli kullandığım bir ATM vardı. İşlem yaparken o ATM'de göndereceğim yerin ismi yazıyordu. Bu sefer başka bankanın ATM'sine gittik. Hesap numarasının bir rakamını yanlış girdim fakat ekranda gönderdiğim fabrika ile yanlış gönderdiğim kişinin isimlerinin baş harfi aynı olduğu için doğru gönderdiğimi düşündüm. Bankayı sürekli aradım. Yanlış gönderdiğim kişinin bankaya borcu olduğu için ne o alabildi parayı ne de ben alabildim. Para bankada kaldı. Bütün hukuki yollara başvurdum. Savcılığa, tüketici haklarına, CİMER'e, her yere başvurdum. Hep olumsuz yanıt aldım. Fabrikaya borcumu ödeyince 5 bin 600 TL cebimden çıktı. Bu parayı zor kazanıyorum. Çaresiz durumdayım" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atilla Iskender EDIS 2020-06-19 10:25:07

Daha önceki ödemeleri gönderdiğin hesap numarasını C Savcılığına gösterip ispat ettiğinizde numaranınsa bir rakam değişikliği ile benzerlik bulunduğunu ispat edersenin Savcılık sikayetinize olumlu bulabilecektir...

Avatar
Necati 2020-06-19 17:13:23

Peki yanlış yatırılan paraya bankanın haksız yere bloka edilmesi haksız ve hukuksuzdur.banka etik davranarak parayı sahibine acilen iade edilmesi gerekir. Tüketici heyetine konu eksik anlatılmış olabilir.

Avatar
Nikaragua selalesi 2020-06-20 12:57:59

Bu durumda ispat yükümlülüğü sizde. Eğer elinizde yeterli belge varsa icra dairesinden alacağınızı talep edebilirsiniz

Avatar
Burk can 2020-07-01 15:32:46

Gariban adam parasini verin