banner388

Başkan Genç Kıbrıs'a Gitti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kardeş belediye olan Lefkoşa'nın Değirmenlik Belediyesi’nin daveti sonrasında Kıbrıs'a ziyarette bulundu.

Başkan Genç Kıbrıs'a Gitti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kardeş belediye olan Lefkoşa'nın Değirmenlik Belediyesi’nin daveti sonrasında Kıbrıs'a ziyarette bulundu.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 17:18
Başkan Genç Kıbrıs'a Gitti

Canik Belediye Başkanı olan Osman Genç ile eşi Nimet Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta ve Belediye meclis üyeleri ile beraber geçen yıl kardeş belediye protokolü imzalanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'nın Değirmenlik Belediyesi’nin daveti sonrası Kıbrıs’a ziyarette bulundu.. Değirmenlik Belediyesi’nin bir dizi sosyal ve kültürel programlarına katılım gösteren Başkan Genç ve beraberindeki kurul, belediyeler arası fikir alışverişinde bulundu.
 
" YAVRU VATAN KIBRIS’LA GÖNÜL BAĞIMIZ VAR"

Değirmenlik’te belediye tarafından düzenlenen Özle Türkel Eğitim Merkezi’nin açılışına katılan Başkan Genç; “Yavru vatan Kıbrıs’la tarihten gelen bir gönül bağımız var. Kardeş belediyemizle bu bağı daha da güçlendirerek belediyeler arası işbirliğini arttırdık. 21. Yüzyılda belediyeler yarışmakta. Dolayısıyla bu yüzyılı en iyi şekilde değerlendirmek adına elde ettiğimiz tecrübe ve bilgi birikimlerimizi kardeş belediyemizle paylaşıyoruz” dedi.
Başkan Genç, “Daha önce Bangladeş ve Suriye'de yardıma muhtaç kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız olmuştu. Şimdi Kıbrıs'ta bir kardeş belediyemiz var ve inşallah ilişkilerimiz daha da kuvvetlenecek. Yakın zamanda da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki kardeşlerimizle de bir dizi etkinlikte buluşacağız. Canik’te üç dönemdir evrensel bir belediyecilik anlayışı sergiliyoruz. Bu yüzyılda şehirlerimizi mutlaka dünyaya açmalıyız. Biz Canik Belediyesi olarak ilçemizi dünya şehirleriyle buluşturarak buna öncü oluyoruz” şeklinde konuştu.
 
IŞISAL’DAN BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da ziyaretlerinden dolayı Başkan Genç ve beraberindeki kurula teşekkürlerini sundu. Işısal “Canik’te belediye tarafından yapılan yatırımları incelediğimde gerçekten çok etkilendim. Güzel çalışmalara imza atılmış. Canik Belediye Başkanımızın tecrübeleri bizler için çok önemli. Bu tecrübelerden her fırsatta yararlanmayı düşünüyoruz. Şehrimizi ziyaret ettiği için kendisine ve heyetine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılış sonrasında Başkan Genç ve beraberindeki kurul Kıbrıs şehitliğini ziyaret edip, Samsunlu şehitler için dua etti. Kıbrıs’ın tarihi yerlerini ziyaret eden Başkan Genç, Osmanlı eserlerinin önemine değinerek, “Atalarımızın eserlerini görmek bizleri mutlu etti” dedi.


 

Son Güncelleme: 06.06.2016 14:09
Anahtar Kelimeler:
BelediyeKıbrısYavru Vatan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.