banner388

Bakan Kılıç Almanya'ya Ateş Püskürdü

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alman Parlamentosu'nda alınan soykırım kararının Türkiye açısından yok hükmünde olduğunu belirtti.

Bakan Kılıç Almanya'ya Ateş Püskürdü

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alman Parlamentosu'nda alınan soykırım kararının Türkiye açısından yok hükmünde olduğunu belirtti.

05 Haziran 2016 Pazar 15:49
Bakan Kılıç Almanya'ya Ateş Püskürdü

AK Parti Samsun 69. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve parti mensuplarının katılımıyla Atakum Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Bakan Çağatay, "Maalesef NATO müttefikimiz olan ve tarihten gelen birlikte iş birliği içinde olduğumuz müttefik olarak gördüğümüz, dost olarak bildiğimiz Almanya'nın Federal Parlamentosu sözde Ermeni soykırımı tasarısı ile ilgili bir oylama yaptı. Zaten oylama yapılması bile üzücüdür. Bir garabettir. Çünkü parlamentoların görevi tarih araştırmaları yapmak olmamalıdır. Tarihteki olaylarla ilgili şöyle oldu böyle oldu demek değildir. Öyle denecek olursa o zaman bizim çok uzun çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Birçok yerlerle birçok ülkelerle ilgili. Ama biz ne diyoruz bunlar meclislerin görevler arasında değildir. Siyasetçinin vazifesi değildir. Tarihçinin, bilim insanının, araştırmacının görevidir. Alman Parlamentosu'nda bir oylama yapıldı. Bir sonuç çıktı ve Alman Parlamentosu bu oylamanın kabulü noktasında bir karar verdi. Bu karar Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları açısından ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açısından kesinlikle yok hükmündedir. Biz böyle bir kararı bilmiyoruz, tanımıyoruz. Orada oy veren milletvekillerine de şunu söylüyorum; hangi araştırmayı yaptınız, neyi incelediniz, önünüze konan o tasarının içerisinde yazanları gittiniz araştırdınız mı, kimler sizlere ne anlattı? Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak arşivlerimizi açtık. Sayın Cumhurbaşkanımız, Ermenistan Cumhurbaşkanı'na mektup yazdı. 'Ortak komisyon kuralım, biz arşivlerimizi açtık, sizde açın, üçüncü ülkelerde açsın gelin beraber bunları araştıralım, sonuç olarak da çıkan sonuca razıyız' dedi. Ama bunların gerçeği araştırma gibi bir derdi yok. Bunların tek derdi var spekülasyon" yaratmak.

"ALMANYA'DA YAŞAYAN TÜRKLER'İN DEMOKRATİK HAKLARINI NE ZAMAN VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ"
3 milyonu aşkın Türk vatandaşının Almanya'da yaşamını sürdürdüğünü hatırlatan Kılıç, "Bunların bir kısmı Alman vatandaşı oldu, bir kısmı hala Türk vatandaşı. Ben Almanya'da doğdum büyüdüm. Dolayısıyla eleştirme hakkım belki birçok vatandaştan daha fazla var. Diyorlar ya 'Neden Türkiye'den eleştiri yapılıyor'. Bizim basınımızda da bazıları ‘Biz neden Almanya ile uğraşıyoruz’ diyenler var. Alman basınında da diyorlar ki özellikle bazı milletvekilleriyle ilgili olarak; ‘Türkiye bizim içişimize karışmasın’. Öyle mi? O zaman ben de Almanya’da doğmuş büyümüş, orada okula gitmiş birisi olarak size şunları söylüyorum; benim sizi eleştirmeye sonuna kadar hakkım var. Herkesin var da, kişisel anlamda bir noktaya geleceğim için diyorum. Ben size şunu soruyorum; siz 3 milyondan fazla Türk vatandaşının çifte vatandaş olması önündeki engelleri ne zaman ortadan kaldıracaksınız? Ne zaman demokratik bir şekilde onlara haklarını vereceksiniz? Vergi almaya gelince almayı biliyorsunuz. Demokratik haklarını ne zaman vereceksiniz? Biz bunları bekliyoruz sizden. İkilemde olmayacaksın. Eğer bir şeyi söyleyeceksen herkes için söyleyeceksin. Avrupa Birliği vatandaşlarının çifte vatandaşlık hakkı var. Güney Amerika’daki bazı ülke vatandaşlarının Almanya’da çifte vatandaşlık hakkı var. Güney Amerika nere Almanya nere" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 05.06.2016 15:57
Anahtar Kelimeler:
BakanAlmanyaKılıçAk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.