banner388
banner390
banner410
banner408

Bafra Ovasında Doğa Kampı Etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ekolojik Yaşam Topluluğu tarafından, Kızılırmak Deltası(Bafra Ovası)'nda " Doğa Kampı" düzenlendi.

banner269

Bafra Ovasında Doğa Kampı Etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ekolojik Yaşam Topluluğu tarafından, Kızılırmak Deltası(Bafra Ovası)'nda " Doğa Kampı" düzenlendi.

01 Mayıs 2016 Pazar 12:27
Bafra Ovasında Doğa Kampı Etkinliği
’ KATILIMCILARA DOĞA EĞİTİMİ VERİLDİ ‘’

İki gün süren kampta katılımcılara; Açık arazide yön bulma,kamp alanı seçimi,doğa koruma, fotoğrafçılık eğitimi, organik tarım, biyoçeşitlilik, Kuş halkama gibi konularda uzman öğretim üyelerince uygulamalı eğitimler verildi.

‘’ KUŞ HALKALAMA EĞİTİMİ ‘’

Kampın birinci gününde ise katılımcılara Cernek Kuş Halkalama Merkezi'nde görevliler tarafından kuş gözlem etkinliği ve kuş halkalama teknikleri anlatıldı. Akşam ateş yakıp şarkı söyleyerek eğlenen öğrenciler kampın ikinci gününde Hirusan Tıbbı Sülükler Üretim Çiftliği de ziyaret ettiler. Burada tıbbi sülük, tıbbi sülük tedavisi ve yetiştiriciliği hakkında bilgi edindiler.

‘’ AÇIK HAVA SINIFLARI OLUŞTURUYORUZ ‘’

Ekolojik Yaşam Topluluğu kurucusu Ali Kemal Ayan, " Ondokuz  Mayıs Üniversitesi Ekolojik Yaşam Topluluğu'nun 40 üyesi öğrencilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz Kızılırmak Deltası Doğa Kampımızı gerçekleştiriyoruz. Kızılırmak Deltası'na dokunarak ve hissederek gerçekleştirdiğimiz kampımız 8 farklı konuda hocalarımızın eğitimleri renklendirdi. Kızılırmak Deltası'nı koruyarak bir laboratuvar gibi açık hava sınıfı olarak kullanıyoruz. Artık sınıfların duvarlarını kırarak doğayı sınıflara dönüştürüyoruz" dedi.

Kampa OMÜ Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Hatice Bozoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi'nden Prof. Dr. Mete Özer, Ziraat Fakültesi'nden Doç.DR. Selim Aytaç, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan, Samsun Dağcılık Kulübü'nden İlkhan Kan, Sivil Toplum Geliştirme Programı Yöneticisi ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği Kurucusu Sunay Demircan  ve Ekolojik Yaşam Topluluğu'nun 40 üyesi öğrenci katıldı.
   
   
 
Son Güncelleme: 01.05.2016 12:41
Anahtar Kelimeler:
BafraDoğa Kampı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.