banner388

Avrupa’nın en prestijli 6. müzesi Samsun'da

Samsun Kent Müzesi, Avrupa’nın en prestijli 6. müzesi seçildi.

Avrupa’nın en prestijli 6. müzesi Samsun'da

Samsun Kent Müzesi, Avrupa’nın en prestijli 6. müzesi seçildi.

06 Şubat 2018 Salı 10:22
Avrupa’nın en prestijli 6. müzesi Samsun'da

Samsun haber - Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Kent Müzesi, Avrupa’nın en prestijli altıncı müzesi seçildi. Kültürel mirasıyla oldukça zengin olan Samsun'da müzeler ve kültür-sanat faaliyetleri önemli rol oynuyor. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi ve Müze Evi, Gazi Müzesi ve Kent Müzesi kentin tarihine ışık tutuyor. 

Avrupa Müze Akademisi (EMA) tarafından yapılan ve 154 müzenin katıldığı Avrupa’nın en prestijli müzeleri sıralamasında Samsun farkını gösterdi.

Avrupa’nın en prestijli altıncı müzesi seçilen Samsun Kent Müzesi dünyaca tanınır konuma geldi.

Son Güncelleme: 07.02.2018 09:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-02-06 10:40:04

ben samsun da oturuyorum ama ben hiç gittiğimi hatırlamıyorum elin avrupalısı bırak ülkeyi şehrimdeki zenginliği tesbit etmiş yazıklar olsun bana ve benim gibi şehrinde ki zenginliğini bilmeyen insana

Avatar
KAAN TÜRK 2018-02-06 11:59:34

Kesinlikle kıymeti bilinmesi gereken bir yer. Gelen misafirlerin götürülebileceği ve güzel havalarda bahçesinde oturulabilecek bir mekan.

Avatar
Nazan Turkel 2018-02-10 00:05:57

Samsun’un kulturel zenginligini sergilemeye calisan bir muze. Ben anneannemin gelinligini verdim, sergileniyor. Tavsiye ederim.