banner388

Atakum'da Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konferansı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Yeni Anayasa Ve Düzen Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Atakum'da Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konferansı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Yeni Anayasa Ve Düzen Hakkında Açıklamalarda Bulundu

18 Mayıs 2016 Çarşamba 13:57
Atakum'da Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konferansı

Atakum Belediyesi tarafından düzenlenmiş olan , ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konulu konferansa katılmak üzere Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Şeref Malkoç, konferans öncesinde Yalı Kafe’de STK temsilcileri ile bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiricek olan Atakum Belediye Başkanı ise İshak Taşçı, Anayasa değişikliğinin ardından Türkiye için iyi bir seçenek olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin hedefleri doğrultusundaki en önemli olayın Anayasa değişikliği olduğunun altını çizen Başdanışman olan Malkoç , “Türkiye şu anda önemli bir noktada, önemli bir kavşakta. Çok şükür son 12-13 yıldan beri ciddi bir mesafe katettik ve siyaset derlenip toplandı. Türkiye’de milli gelir 2002 yılından bu zamana kadar 5 katına çıtı. Her şehre üniversiteler kuruldu. STK’lar ve iş adamları güçlendi. Türkiye, 2023’e doğru emin adımlarla gidiyor. Milletimizin dünyada hak ettiği yere gelebilmesi için tek başına düşen milli gelirimizin 10 bin dolarlardan 20 bin dolarlara kadar çıkabilmesi için ihracatımızın 500 milyar dolarlara çıkabilmesi için Türkiye’nin 81 ilinde kurulu olan 200 üniversitenin dünya üniversiteleriyle yarışabilmesi için Türkiye’nin yeni bir hamleye ihtiyacı vardır. Hem ekonomik hem sosyal hem de yasal alanda yeni hamlelere ihtiyacımız var. Türkiye’nin 2023 yolunda, 2071 hedeflerindeki en önemli olayın Anayasa değişikliği olduğuna inanıyoruz. Türkiye, artık 1992 Anayasası’na ve Kenan Evren’in biçtiği, diktiği Anayasa’ya sığmıyor. Toplumun yüzde 90’ı bunun değişmesini istiyor. Bizlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hak ve özgürlükleri arttıracak, Türkiye’nin istikrarını sağlayacak, yeni Anayasa fikrini toplumla paylaşmak üzere değişik illere gidiyoruz”  söylemesi sonucu konuşmasını bitirdi.
Toplantıdaki konuşmalar sonrasında STK temsilcilerinin görüşlerini bildirmesi ile sona erdi.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 17:35
Anahtar Kelimeler:
AtakumKonferansBelediyeStk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.