banner388

Altın Düşüşünü Sürdürüyor

Samsun'un Kuyumcular Odası Başkanı olan Salih Özman, geçen haftalarda rekor kıran altın fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşandığını söyledi.

Altın Düşüşünü Sürdürüyor

Samsun'un Kuyumcular Odası Başkanı olan Salih Özman, geçen haftalarda rekor kıran altın fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşandığını söyledi.

27 Mayıs 2016 Cuma 16:50
Altın Düşüşünü Sürdürüyor

Gram aldın 124 liraya ve 205 liraya çıkarak tarihi rekor yapan çeyrek altın, yeni hükümetin kurulmasıyla ve Merkez Bankası faiz kararıyla yavaş yavaş düşmeye başladı. Gram altın bazında altında 7-8 lira oranında düşüş yaşanırken, çeyrek altın fiyatlarında ise 10 lira düşüş gerçekleşti. En büyük düşüş ise ata lirada gerçekleşti. Altın fiyatlarının tavan yaptığı zamanlarda 845 liradan satışa sunulan ata lira, bu günlerde 800 liraya satılıyor.
Uygulanan doğru politika sayesinde, altın fiyatlarının düştüğünü ifade eden Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, “Tüm dünyada altın fiyatların bir gerileme söz konusu. Türkiye’deki dolar kuru Türkiye'de ki altın fiyatlarının seyrini belirleyen dolar kurudur. Merkez Bankasın'da Yeni hükümet kurulmadan önce bir görev değişikliği yaşandı. Cumhurbaşkanı’nın isteği üzerine Merkez Bankası’nın faizleri düşüreceği öngörülüyordu. 65. Hükümet'in kurulmasından sonra Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizlerde sadece üst bandında çokta önemli olmayan 50 baz puanlık bir indirim yaptı. Bu 50 baz puanlık indirim beklentilerin aksine, sıkı para politikasının devam edeceğini gösterdi. Bu da Türkiye’de 3 liranın üzerine çıkan dolar kurunu, tekrar 2,90’lar seviyesine düşürdü. Böylelikle Türkiye’deki altın fiyatları da düşüş yaşadı” dedi.

ALTIN FİYATLARI REKOR TIRMANIŞTAN SONRA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Altın fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşandığını vurgulayan Özman, “Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 124 liraya çıkan gram altın fiyatları, şu anda 114 liraya kadar geriledi. Dünya piyasalarındaki düşüşden sonra Türkiye’nin devam ettirdiği sıkı para politikası bir araya gelince altın fiyatlarında gram bazında 7-8 liraya kadar düşüş yaşanmıştı. 205 liradan satılan çeyrek altın 195 liraya, 845 liradan satılan ata lira 800 liraya, 121 liradan satışa sunulan 22 ayar bileziklerin gramı 114 liraya, 122 liraya satılan gram altın da 114 lira 50 kuruştan satılıyor. Önümüz yaz sezonu geliyor ve bu da düğünlerde bir hayli çoğalma ve altın ihtiyacını oluşturacak. Dünyada ve ülkemizde çok önemli gelişmeler olmadığı takdirde altın fiyatlarında pek bir değişim gözükmüyor. Altına ihtiyacı olanlar ve düğün yapacak olanlar için bu fiyatlar gayet avantajlıdır” demesi üzerine sözlerini bitirdi. 
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 13:15
Anahtar Kelimeler:
FiyatDüşüşAltınFaiz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.