banner388

Ahmet Demircan, Referandum İçin Dönüm Noktası Yaklaşımında Bulundu

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, yaklaşan referandum öncesi açıklamalarda bulundu.

Ahmet Demircan, Referandum İçin Dönüm Noktası Yaklaşımında Bulundu

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, yaklaşan referandum öncesi açıklamalarda bulundu.

05 Mart 2017 Pazar 18:16
Ahmet Demircan, Referandum İçin Dönüm Noktası Yaklaşımında Bulundu

Canik Belediyesi’nce düzenlenen Yeni Türkiye Yolu adlı konferansa katılan Ahmet Demircan, yapılacak olan halk oylamasının büyük önem arz ettiğini söyleyerek dönüm noktası olacağını belirtti.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve yoğun ilginin olduğu konferansta konuşmacı olarak yer alan Milletvekili Ahmet Demircan, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Üniter yapı değişmeyecek

Konuşmasında mevcut sistem ve getirilmesi istenen Cumhurbaşkanlığı sistemiyle alakalı değerlendirmelerde bulunan Demircan, ülkede ki üniter yapının değişmeyeceğini dile getirdi.

16 Nisan günü Türkiye’nin geleceği için halk oylamasına gidileceğini anlatan Ahmet Demircan, "Bu anayasanın değiştirilmesi elzemdir. Anayasayı eğer millet yapıyorsa demokratik bir anayasadır. Mevcut anayasa milletin değil, vesayet anayasasıdır. Bu nedenle milletin anayasası için milletin huzuruna çıkıyoruz" dedi.

Türkiye’de sandıktan en sonuç çıkarsa çıksın üniter yapının hiçbir zaman zarar görmeyeceğini söyleyen Ahmet Demircan,  'Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak' diyoruz. Türkiye'nin geleceği için 16 Nisan'daki halk oylamasını önemsiyoruz. Bu süreçte millete en iyi şekilde, anayasa önerisinin neler getirdiğini, ülkenin bundan nasıl fayda sağlayacağını ve ülke için ne tür olumlu neticeler doğurduğunu anlatıyoruz" diye konuştu.

Milletin anayasası

Sandık anı geldiğini karar verici mercinin millet olacağını belirterek hazırlanan anayasa değişikliğinin millet için olduğunu anayasa yapma hakkının da millette olduğunu ifade etti.

Mesele Ak Parti’nin değil, Türkiye’nin meselesi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu mesele bir parti meselesi değil, milli meseledir, Türkiye’nin meselesidir, geleceğimizin meselesidir. Bu değişimi yapamadığımız sürece şu andaki sorunları ömür boyu çözemeyiz. Yeni Türkiye’nin en büyük teminatı Yeni Anayasa olacaktır. Yine Cumhurbaşkanlığı Sistemi, istikrar üreten bir hükümet sistemidir ve bu sistem kalkınmayı hızlandıracaktır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.