banner388
banner390
banner410
banner408

81 İlden 81 Öğretmen Samsun'da Buluştu

Milli Eğitim'den Öğretmenlere Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanlığı’nın yaptığı mesleki çalışmalar ve başarılı projelerle daha da öne çıkan öğretmenlerin ödüllendirilmesi amacıyla organize ettiği ‘81 İlden 81 Öğretmen’ projesi kapsamında 81 ilden 81 öğretmen Samsun’a geldi.

banner269

81 İlden 81 Öğretmen Samsun'da Buluştu

Milli Eğitim'den Öğretmenlere Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanlığı’nın yaptığı mesleki çalışmalar ve başarılı projelerle daha da öne çıkan öğretmenlerin ödüllendirilmesi amacıyla organize ettiği ‘81 İlden 81 Öğretmen’ projesi kapsamında 81 ilden 81 öğretmen Samsun’a geldi.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 13:55
81 İlden 81 Öğretmen Samsun'da Buluştu

Samsunum1 gemisinde kahvaltı ve sahil turu sırasında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen öğretmenler ile bir araya geldi.
Düzenlenen Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Öğretmenlerimizin milli şuurlarının pekiştirilmesi, moralini ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla, ilimizin tarihi ve kültürel mekanlarını yerinde incelemek üzere ülkemizin her tarafından Güneşin doğduğu kent Samsun’a hoş geldiniz diyorum. Bakanlığımız koordinesinde gerçekleştirilen etkinliklerin birincisi 12 Aralık 2015 tarihinde Mevlana Şehri Konya’da gerçekleşen, ardından Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla 26 Mart 2016 yılında Çanakkale ziyaret edilmişti. Bu kapsamda istiklal mücadelemizin meşale kenti olan Samsun ve kurtuluş fikirlerinin oluşmaya başlandığı Amasya illerinin ziyareti 23-24 Mayıs günlerinde gerçekleşecek. Samsun köklü tarihi, doğal güzellikleri olan Karadeniz’in incisi bir şehirdir. Bizler kurtuluş meşalesinin yandığı bu şehirde edindiğimiz vizyon ve yol haritası ile eğitimde de fark yaratmak için mücadeleyi başlatıyoruz. Eğitimde kaybedilecek hiçbir fert yoktur anlayışıyla, kentimizi eğitimde marka şehir haline getirme vizyonu taşıyoruz. Bu vesile ile ilimize yurt sathından medeniyet kıvılcımına tanık olmaya gelen siz çok değerli eğitimcilere tekrardan hoş geldin diyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. 81 ilimizi buraya getirdiniz, Samsun’u tanımalarını sağladınız. Samsun’un yerel yöneticileri olarak Samsun’umuzu sizlere iki gün boyunca doya doya yaşatarak, sizleri tüm doğal ve tarihi güzelliklerimizi göreceğiniz şekilde gezdirerek, şehrin dinamiklerini hissettirerek buradan uğurlamak istiyoruz. Sizlerin Samsun’dan olumlu anılarla ayrılacağınızı düşünüyoruz ve şehrinize döndüğünüzde Samsun’u güzellikleriyle anlatacağınıza inanıyoruz. Samsun’umuz Karadeniz’in en büyük şehirlerinden olan ve yaşam standartları en yüksek olan şehirlerinden birisi. Ben bu şehirde yönetici olmaktan ve yaşıyor olmaktan çok mutluyum. Sizde şehrimizi gezdiğinizde bunu anlayacağınızı umut ediyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize gelen bütün misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bugünkü etkinlik çok farklı. Aynı anda 81 ilden 81 kişiyi bir arada bulmak kolay olmuyor. Ülkenin her bölgesinden programa katılan siz değerli öğretmenlerimizi şehrimizde ağırlamaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Bulunduğumuz gemi şehri denizden görme fırsatı veriyor. Samsun’u denizden görmek bir ayrıcalıktır. Bu etkinliğe katkı sağlamadığımız çok mutluyuz. Böyle güzel bir programı Samsun’da düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine ve siz değerli misafirlerimize şahsım ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Yusuf Ziya Yılmaz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kahvaltıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, bakanlık temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile 81 ilden 81 öğretmen katıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca, 81 başarılı öğretmen, Samsun’un Kurtuluş İskelesi, Bandırma Vapuru, Batıpark Amazon Köyü, Amisos Tümülüsleri, Kent Müzesi ve Kuş Cenneti’nin gezecekler.

Son Güncelleme: 07.06.2016 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.