banner388

7 Kişi Hakkında Suç Duyurusu

KESK, Dün Yaşanan Olaydaki Saldırganlar Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

7 Kişi Hakkında Suç Duyurusu

KESK, Dün Yaşanan Olaydaki Saldırganlar Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

28 Nisan 2016 Perşembe 17:44
7 Kişi Hakkında Suç Duyurusu
7 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Samsun Platformu üyeleri, dün yapılan basın açıklaması sırasında yaşanan arbedede gözaltına alınan 7 karşıt görüşlü kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

GÖZALTINA ALINAN SALDIRGANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Samsun’da KESK üyelerinin dün akşam Süleymaniye Geçidi’nde TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ile ilgili açıklamalarını protesto etmek için düzenledikleri eylem sırasında yaşanan arbedede 7 kişi gözaltına alınmıştı.
Olayla ilgili olarak bugün Samsun Adliyesi’ne giden KESK üyeleri, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

YAVUZ : BU FAŞİST BİR SALDIRIDIR

KESK’liler adına konuşan Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, “27 Nisan 2016 tarihinde saat 18.00’de KESK’e bağlı sendikalar ve kitle örgütleriyle birlikte 'Laikliği savunacağız' adı altında yaptığımız basın açıklaması ne yazık ki Samsun’da saldırıya uğramıştır. Laiklik mücadelesi yalnızca biz eğitim emekçileri ya da kamu emekçileri için önemli değildir. Bütün toplumsal kesimler için önemlidir. Dün bizler eğitim-iş kolunun olmazsa olmazı olan laik, bilimsel, kamusal, nitelikli her türlü yurttaşın erişebildiği parasız bir eğitim mücadelesinin ayağı olan laik eğitimle ilgili basın açıklaması yapıyorduk. Ne yazık ki bir grup neye saldırdığını bile bilmeden ‘milliyetçilik’ adı altında bizlere faşist bir saldırı gerçekleştirmiştir. Biz, bizlere saldıranların çoğunun çocuk olduğunu gördük. Ama birilerinin onları kışkırttıklarını da gördük” dedi.

Basın açıklamasının ardından KESK’e bağlı 6 sendikanın şube başkanları imzaladıkları suç duyurusu dilekçelerini Samsun Adliyesi’ne teslim etti.
 
 
 
Son Güncelleme: 28.04.2016 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.