banner388

3 Ayda Meydana Gelen Trafik Kazalarında : 680 Yaralı 3 Can Kaybı

Samsun’da 2016 Yılında 3 Aylık Dilimde Olan Toplam 680 Yaralamalı Trafik Kazası Meydana Gelirken, Bu Kazalarda 8 Kişi İse Hayatını Kaybetti

3 Ayda Meydana Gelen Trafik Kazalarında : 680 Yaralı 3 Can Kaybı

Samsun’da 2016 Yılında 3 Aylık Dilimde Olan Toplam 680 Yaralamalı Trafik Kazası Meydana Gelirken, Bu Kazalarda 8 Kişi İse Hayatını Kaybetti

10 Mayıs 2016 Salı 17:45
3 Ayda Meydana Gelen Trafik Kazalarında : 680 Yaralı 3 Can Kaybı

Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve güvenliğin devamlılığının sağlanması için her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü" ve bu günün takibi olan hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Samsun Cumhuriyet Meydanı’na düzenlenmiş olan sergiler ve simülatörler ile vatandaşlara emniyet kemeri ve trafik kuralları kapsamında uygulamalı bilgilendirmeler yapıldı.
Etkinlikler ise ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada meydan dış cephe kaplaması yapan işçilerden bazıları çalışmalarına devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meydanda bulunan bir vatandaştan İstiklal Marşı’nda durmayan işçilere bağırdı. Durum, çevredekilerin araya girmesi ile tatlıya bağlandı.
Trafik haftası etkinliğinin açılış konuşmasını Trafik Kazalarını Önleme Derneği'nin Samsun Şube Başkanı olan Dursun Kavuran yaptı. Kavuran, Türkiye’de gerçekleşen trafik kazalarının genel olarak dikkatsizlik ve alkollü araç kullanımı nedeni ile meydana geldiğini ifade etti.


3 AYDA 680 YARALAMALI TRAFİK KAZASI, 8 ÖLÜM


İlk 3 aylık dilimde Samsun’da gerçekleşmiş olan trafik kazaları hakkında bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ifadelerinde, “Her yıl düzenlenen trafik haftasının amacı, her yaştaki vatandaşımızın dikkatini trafik konusu üzerine çekerek bu konuda daha duyarlı bir toplum oluşturmaktır. Günde ortalama 50 bine yakın aracın geçiş yaptığı ilimiz karayollarında zaman zaman üzücü kazalar meydana gelmektedir. 2015 yılında Samsun il genelinde jandarma ve polis trafik birimleri sorumluluk alanında 3 bin 588 yaralamalı, 66 ölümlü trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda 82 kişi hayatını kaybetmiş, 6 bin 272 kişi ise yaralanmıştır. 2016 yılında il genelinde ilk 3 aylık dilimde jandarma ve polis trafik birimleri sorumluluk alanında 7 adet ölümlü trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 8 kişi hayatını kaybetmiş, 680 yaralamalı trafik kazsı meydana gelmiş, bu kazalarda ise bin 117 kişi ise yaralanmıştır. Meydana gelen kazaların sebeplerine bakıldığında insan faktörünün ön planda olduğu görülmektedir. Kazaları azaltmak için özverili çalışmalarımıza devam etmekteyiz”diye konuştu.
Etkinlikler sonrasında çeşitli aktiviteler ile devam etti. Etkinliklerde ayrıca okullarda düzenlenen trafik kazaları konulu karikatür yarışmasında dereceye girmiş olan öğrencilere hediyeler verildi. Etkinliğe Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Garnizon Komutanı olan Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, askeri ve mülki erkan katıldı.
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 11:21
Anahtar Kelimeler:
KazaTrafikHafta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.