banner388

23 Nisan’da 710 Öğrenciye Bisiklet Dağıtılacak

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın “Bisiklet Modülü” dersi uygulaması kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın’da 710 öğrenciye bisiklet vereceklerini söyledi.Dünya Sağlık Örgütü’nün...

23 Nisan’da 710 Öğrenciye Bisiklet Dağıtılacak

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın “Bisiklet Modülü” dersi uygulaması kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın’da 710 öğrenciye bisiklet vereceklerini söyledi.Dünya Sağlık Örgütü’nün...

23 Nisan 2016 Cumartesi 12:05
23 Nisan’da 710 Öğrenciye Bisiklet Dağıtılacak
SAĞLIK BAKANLIĞIN’DAN GELİŞİM ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARA DESTEK

Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlığı korumak ve geliştirmek için hareketsiz çevreleri azaltıp fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedeflemekte ve buna uygun stratejiler geliştirdiğini belirten Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “ Bu nedenle çocuk ve adolesanlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması ve fiziksel aktivite engellerinin ortadan kaldırılmasının önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca bu sayede kardiyovasküler hastalıklar, kanser, diyabet ve kronik solunum yolu hastalıkları artışının durdurulabileceği ve bunların neden olduğu erken ölümlerin azaltılabileceği üzerinde durulmaktadır. Yapılan çalışmalarda dünyada tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 70’ini kronik hastalıkların oluşturduğu görülmektedir. Kronik hastalıklar için önlenebilir davranışsal risk faktörleri sağlıksız beslenme, yetersiz fizik aktivite, tütün ve alkol kullanımıdır ” dedi.

Sağlıklı beslenmenin yanında çocukların daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemeleri, fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması ve bu konuda desteklenmeleri sağlıklı olmanın ön koşulu olduğunun altını çizen Kasapoğlu, “ Tüm bunlar, aynı zamanda çocukların dikkat ve uyum yeteneklerinin geliştirilmesi ve sosyalleşmeleri açısından da çok önemlidir. Geleceğin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı, üretken ve başarılı olmalarında sağlıklı beslenmeleri kadar hareketli bir yaşam sürmeleri de çok önemlidir. Çocuğun bu dönemde düzenli olarak yaptığı spor etkinlikleri, sağlıklı bir fizik yapının gelişmesini sağlarken ileriki dönemde, sağlıklı beslenme ile birlikte birçok kronik hastalığın oluşma riskini de azaltmaktadır. Fiziksel aktivite seviyelerinin artması için ülkelerin bireyleri ve toplulukları aktif olmaları konusunda bilgilendirmeleri, motive etmeleri ve desteklemelerini hedef alan bir politika kombinasyonu geliştirmeleri ve uygulamaları gerekmektedir. Yürümenin, bisiklet sürmenin, spor yapmanın ve diğer dinlenme faaliyetlerinin erişilebilir ve güvenli olduğunu temin eden ulusal politikalar fiziksel aktiviteyi teşvik edebilir. Fiziksel aktivite düzeyini artırmak için en iyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir ” diye konuştu.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KAPSAMINDA 710 BİSİKLET DAĞITILACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 710 öğrenciye bisiklet dağıtacaklarını ifade eden Kasapoğlu, “ Bu kapsamda çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol imzalanmış ve 2015 yılında ortaokullarda ‘bisiklet modülü’ dersini uygulayan okullara bisiklet desteği sağlanmıştır. 2016 yılında ise Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında vatandaşlarımızı ve özellikle de çocukları fiziksel aktivite yapmaya teşvik etmek amacıyla çalışmalar devam etmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 350 ilkokul öğrencisine, 350 ortaokul öğrencisine ve 10 Yatılı Bölge Ortaokuluna Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bisiklet desteği sağlanacaktır. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm Samsun halkını sağlıklı beslenmenin yanında hareket etmeye, sağlık için pedal çevirmeye davet ediyoruz ” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 23.04.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.