banner388

19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu

Samsun’da düzenlenmiş olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu” tamamlandı.

19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu

Samsun’da düzenlenmiş olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu” tamamlandı.

19 Mayıs 2016 Perşembe 13:34
19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu

26 kadın ve 117 erkek sporcunun yarıştığı 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu'nun startına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı olanTuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Samsun'un kardeş ABD Arkansas Eyaleti North Little Rock şehri eski Belediye Başkanı Patrick Henry Hays katıldı ve beraberinde  Fuar Caddesi’nden başlayan yarı maratonun startını Samsun Valisi İbrahim Şahin, kurusıkı tabanca ile havaya ateş ederek verdi.


ETİYOPYALI GENÇLER İLK ÜÇTE

Samsun Valilik önünde düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında sporcular, Kurtuluş Yolu üzerinde olan Fuar Caddesi’nden başlayarak Atakum ilçesindeki  alışveriş merkezinden geri dönüp, başladıkları yere gelerek toplamda 21 kilometre 100 metre olan parkuru tamamladılar. Maratona toplam 143 kişi katılırken, kıyasıya rekabetin yaşandığı maratonda ferdi sıralamada ise erkeklerde 1 saat 6 dakika 54 saniye derece ile Etiyopyalı Sulti Gure Tımbre birinci, Etiyopyalı Kefyalew Deja Buruse 1 saat 7 dakika 10 saniye ile ikinci olurken, 1 saat 8 dakika 30 saniyede Etiyopyalı Assefa Argechew Tola ise üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda ise 1 saat 15 dakika 5 saniye derece ile Ağrı'dan Sevilay Eytemiş, 1 saat 17 dakika 2 saniye derece ile Konya'dan Senem Eser ikinci, 1 saat 19 dakika 35 saniye derece ile İstanbul Kasımpaşa Spor Kulübü'nden Yasemin Can üçüncü oldu. Valilik önünde düzenlenmiş olan madalya töreninde; birincilere 3 bin lira, ikincilere 2 bin lira, üçüncülere ise 1 lira para verildi.Samsun Valiliği para ödülünde, ilk 10'a giren sporculara Samsun Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet altını Atletizm Federasyonu tarafından sporculara madalya verildi.
Dereceye girmiş olan sporculara ödülleri ve kupaları, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından verildi.

Son Güncelleme: 07.06.2016 17:04
Anahtar Kelimeler:
MaratonKoşuEtiyopyaParkur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.