banner388

1. ULUBAT Bilim Zirvesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Topluluğu tarafından hazırlanan "1. ULUBAT Bilim Zirvesi" 4-5 Haziran'da Samsun'da düzenlenecek.

1. ULUBAT Bilim Zirvesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Topluluğu tarafından hazırlanan "1. ULUBAT Bilim Zirvesi" 4-5 Haziran'da Samsun'da düzenlenecek.

02 Haziran 2016 Perşembe 13:25
1. ULUBAT Bilim Zirvesi

ULUBAT Bilim Zirvesi 4 Haziran 2016 Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Topluluğu’nun ev sahipliğinde Cumartesi saat 08.30’da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılış konuşmaları ile başlayacak. Birliği I. ULUBAT Bilim Zirvesi ev sahibi OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın açılış konuşması ile başlayıp Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kaplan’ın konuşmasıyla devam edecek Bilim Zirvesi’nde, dünyada ilk rahim, Türkiye'de ise iki yıl önce ilk çift kol nakli ve ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye’de ilk yerli yapay kanı laboratuvar ortamında üretmeyi başaran Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Ayhancı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinden Türkiye’de kadavradan ilk böbrek naklini gerçekleştiren Doç Dr. Ender Özden ile Doç. Dr. Y. Kamil Yakupoğlu gibi yaptıkları çalışmalarla dünya çapında ses getiren birçok bilim insanı bir araya geliyor.
Bununla birlikte yıl içerisinde düzenlenen tıp öğrenci kongrelerinin finali özelliğini taşıyan “1. ULUBAT Bilim Zirvesi”, Türkiye'deki en büyük etkinliği olma yolunda. 1. ULUBAT Bilim Zirvesi'nde ulusal ya da uluslararası kongrelerde ödül almış Türkiye'nin en başarılı tıp öğrencileri bir araya geliyor. I. ULUBAT Bilim Zirvesi ile ilgili bilgileri belirten  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Topluluğu Başkanı ve Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Nurşah Coşkun, “Türkiye ve Kıbrıs'tan yüzlerce öğrencinin katılacağı, Türkiye’de ilk kez Samsun’da gerçekleştirilecek ULUBAT Bilim Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. 4 Haziran Cumartesi günü tüm Samsunluları Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak olan 'I. ULUBAT Bilim Zirvesi’ne bekliyoruz” dedi.
ULUBAT Bilim Zirvesi" Türkiye ve Kıbrıs'taki 56 bilimsel araştırma topluluğunun ortak aldığı kararı ve Ulusal Bilimsel Araştırmalar Topluluğu’nun (ULUBAT) görevlendirmesi üzerine 4-5 Haziran'da Samsun'da yapılacak.
 
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.