banner388
banner390
banner410
banner408

Vücudu temizleyen mucize besin...

Doğal bir mucize olarak adlandırılan ve son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Glutatyon nedir? Glutatyon hangi besinlerde bulunur?

banner269

Vücudu temizleyen mucize besin...

Doğal bir mucize olarak adlandırılan ve son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Glutatyon nedir? Glutatyon hangi besinlerde bulunur?

06 Ocak 2020 Pazartesi 16:39
Vücudu temizleyen mucize besin...

Glutatyon,  önemli hücresel bileşenlere zarar gelmesini önleyen bir antioksidandır. Hücreleri koruyan ve vücudu temizleyen glutatyonun vücutta azalmasıyla pek çok hastalık ortaya çıkar.  Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, "Vücutta azalmaya başladığında kalp damardan kansere pek çok ölümcül hastalığa neden olabilir" diyerek glutatyon hakkında bilgiler verdi.

Glutatyon, hayvanlar, bitkiler, bakteriler, mantarlar ve acrhaea'da bir antioksidandır. Glutatyon, peroksit, redikaller, lipit peroksit ve ağır metaller gibi reaktif oksijen türlerinin neden olduğu hücresel bileşenlere zarar gelmesini önlemektedir.

"Bağışıklık sistemini güçlendirirken bedende biriken ağır metallerin, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor, paslanma ve iltihaplanmanın önüne geçiyor. Normal koşullarda vücudun ürettiği doğal bir antioksidan. Ancak zamanla glutatyon rezervi yetmemeye başlıyor" diye konuştu.

GLUTATYON HANGİ BESİNLERDFE BULUNUR?

Sigara, alkol, yaş ve beslenme gibi nedenlere bağlı olarak azalmaya başlayan glutatyon, mutlaka tedavi edilmesini vurgulayan  Dr. Buğra Buyrukçu, "Aksi halde kendini temizleyemeyen vücut yaşlanmaya, organlar fonksiyonlarını yerine getirememeye ve kalp damar hastalıkları, demans, kanser gibi birçok ciddi hastalıklar ortaya çıkmaya başlıyor. Vücutta azalan glutatyonun takviyesi için elbette beslenme önemli ancak yeterli olmayabiliyor. Yine de glutatyon üretimini tetiklemek için soğan, sarımsak ve lahana tüketmek gerekiyor. Glutatyon içeriği en yüksek besinler arasında yer alan ıspanak, bamya, karnabaharı sofradan eksik etmemek veya B12 takviyesi çok işe yarıyor" diyerek ekledi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.