banner388

SGK'dan Büyük Müjde!

Vatandaş, taburcu olduktan sonra tıbbi malzemeleri kendi cebinden ödeyerek, satın alıyor, sonra SGK'dan ödeme yapılıyordu, ancak imzalanan yeni protokol ile artık vatandaş ihtiyaç duyduğu malzemeye ücretsiz erişebilecek.

SGK'dan Büyük Müjde!

Vatandaş, taburcu olduktan sonra tıbbi malzemeleri kendi cebinden ödeyerek, satın alıyor, sonra SGK'dan ödeme yapılıyordu, ancak imzalanan yeni protokol ile artık vatandaş ihtiyaç duyduğu malzemeye ücretsiz erişebilecek.

09 Mart 2017 Perşembe 09:50
SGK'dan Büyük Müjde!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) arasında, sigortalıların daha önce kendi imkanlarıyla temin edip, bedelini daha sonra SGK'dan aldıkları tıbbi cihazların Sağlık Bakanlığınca ücretsiz sağlanmasıyla ilgili protokol imzalandı. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, "Özellikle uzun dönem tedavi gerektiren hastalar için hastane ortamından uzaklaşıp, kendi evlerinde ve kendi yakınlarının yanında sağlık hizmetini alması onlar açısından önemli bir konfor ve önemli bir sağlık göstergesi olacaktır. Bugün 400 bin olan rakam, eğer biz bu işi iyi bir şekilde kurgularsak önümüzdeki yıllarda 800 bine çıkabilir.Artık vatandaşlarımızın hastaneden taburcu olmasına, sonrasında SGK'ya gitmesine gerek kalmadan, ihtiyaç duyduğu tıbbi cihaz ve malzemelerle ilgili organizasyonları Sağlık Bakanlığı olarak biz yapacağız." diye konuştu. 

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, daha önce tıbbi cihaz ve malzemeye ihtiyacı olan sigortalıların bu cihaz ile malzemeleri kendi imkanlarıyla satın aldıklarını, ödemelerin bedelini SGK'dan karşıladıklarını anımsatarak, protokolle tıbbi cihaz ve malzemelerin artık Sağlık Bakanlığınca karşılanacağını, bunun ödemesini de SGK'nın Bakanlığa yapacağını vurguladı. Bağlı, "Şahıs ödemeleriyle ilgili sorunu ortadan kaldırıyoruz. İlgili tarafa doğrudan biz ödemeyi yapacağız, vatandaşı aradan çıkartacağız. Sağlık Bakanlığına, mevcut işlerinin yanında bizim üzerimizdeki böyle bir yükü de aldıkları için teşekkür ediyorum. Kendileri sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmalar sonrasında, "Evde Sağlık Hizmetlerinde Kullanılacak Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin Ödenmesine İlişkin Protokol" Gümüş ve Bağlı tarafından imzalandı.

Son Güncelleme: 09.03.2017 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.