banner388

Mide botoksu ve mide balonu arasındaki fark nedir?

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı OP. DR. VOLKAN KINAŞ mide botoksu ve mide balonu hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Mide botoksu ve mide balonu arasındaki fark nedir?

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı OP. DR. VOLKAN KINAŞ mide botoksu ve mide balonu hakkında bilgilendirmede bulundu. 

03 Mayıs 2021 Pazartesi 17:46
Mide botoksu ve mide balonu arasındaki fark nedir?

Hastaların mide balonu ve mide botoksu hakkında merak ettiklerini cevaplayan OP. DR. VOLKAN KINAŞ iki yöntem arasındaki farkları ve yaşanması muhtemel kilo kaybı hakkında bilgilendirdi.

Konuya ilişkin OP. DR. VOLKAN KINAŞ şu ifadelere yer verdi:

MİDE BOTOKSU NEDİR?

Mide botoksu ve mide balonu cerrahi alternatif yöntemleri olmayan ancak hastanede kalış süresi kısalığı ve cerrahi bir yöntem olmaması veya hastanın ameliyat gerektirmeyecek kadar kilosu bulunmaması sebebi ile cerrahi müdahale istemeyen hastaların tercih ettiği yöntemlerdir. Mide balonu, mide botosku çıktıktan sonra pek tercih edilmemeye başlandı.

MİDE BALONU İLE MİDE BOTOKSU ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Mide balonu işleminde mide içerisine yer kaplayıcı bir balon yerleştirildikten 6 ay ila 1 yıl arasında balon yerleştirilen yerden geri alınıyor. Ancak mide botoksunda 40 ayrı noktaya ilaç aktarıyoruz ve 6 ay sonrasında ilaç etkisini kaybederek eski haline dönüyor. 

MİDE BOTOKSU VE MİDE BALONUNDA HEDEF KİLO KAYBI: 8 İLA 12 KİLO

Her iki yöntemde de hedef kilo kaybı 8 ila 12 kilo olup bazı hastalar 20 kiloya kadar verebiliyor. Beraberinde unutulmaması gerekir ki 4-6 kilo veren hastalarımızda oluyor. 

DOĞRU HEDEFTE FAYDALI OLABİLİR

Mide botoksu ve mide balonunda hedef yüksek kilolarda değil ideal kilolarımıza yakın sınırlarda uygulanacağı zaman faydalı olacak yöntem olduğu unutulmamalıdır. Mide botoksu ve mide balonu asla alternatifi olmayan fakat hastanede kalış süresinin azlığı ve uygulama yöntemlerinin daha kolay oluşu nedeniyle tercih edilen yöntemlerdir.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Merkez şubesinde görev yapmakta olan OP. DR. VOLKAN KINAŞ ile 0546 773 73 44 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

İnstagram: dr.volkankinas

Facebook: drvolkankinas

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.