banner388

Grip ve soğuk algınlığı yaşayanlar dikkat!

Kasım ayının gelmesi ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Uzmanlar kış mevsimini işaret edip hasta olan kişilerin sayısında artış yaşanabileceğini vurguladı.

Grip ve soğuk algınlığı yaşayanlar dikkat!

Kasım ayının gelmesi ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Uzmanlar kış mevsimini işaret edip hasta olan kişilerin sayısında artış yaşanabileceğini vurguladı.

02 Kasım 2023 Perşembe 23:26
Grip ve soğuk algınlığı yaşayanlar dikkat!

Grip ve soğuk algınlığı belirtileri havaların soğuması ile birlikte kendini gösteriyor. Bundan hareketle bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar C vitamini tüketmenin, A ve E vitaminleri ile demir, çinko, omega 3 yağ asitleri içeren gıdaları yemenin önemli olduğunu vurguluyorlar.

Uzmanlar bağışıklık sistemini güçlendiren besinleri açıkladı. İşte  grip ve soğuk algınlığına karşı uzmanların önerdiği her biri sağlık deposu olan o 10 besin...

NARENCİYE TÜKETİN!

Uzmanlar; limon, portakal, mandalina gibi C vitamininden zengin gıdaların grip, nezle ve soğuk algınlığına yakalanmamak için tüketilmesi gerektiğini belirtti. Bilhassa sabahları kalkınca limon dilimli ılık bir su içmek, antioksidan etkisi nedeniyle güne daha zinde başlamayı sağlar. Uzmanlar "Narenciyeyi sıkmayın, yiyerek tüketin." diyor.

BOL SU İÇİN!

Toksinlerin ve mikropların atılmasında su içmenin önemi büyüktür. Öte yandan uzmanlar, griple birlikte görülebilecek olan yüksek ateş, ishal gibi durumlarda yüksek sıvı kayıplarına karşı günlük 10-12 bardak su tüketilmesini öneriyor.

BOĞAZDAKİ İLTİHABIN ÖNÜNE GEÇİYOR!

Adaçayı içerdiği uçucu bileşenler nedeniyle uzmanlar tarafından öneriliyor. Adaçayı hem boğaz ve ağızdaki iltihaplanmayı önlüyor hem de enfeksiyonu gidermeye yardımcı oluyor. Siz de bir tutam adaçayını kaynayan suya atıp 5 dakika demleyebilir, içip ya da gargara yaparak grip ve nezleden korunabilirsiniz.

HAFTADA 2 GÜN TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Haftada 2-3 gün ızgara, fırın ya da buğulama balık tüketmenin grip ve nezleye karşı koruduğu belirtildi.

ISPANAK, KEMİKLERİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLIYOR

Ispanak C ve E vitamini yönünden zengindir. Uzmanlar, ıspanağın bağışıklığı kuvvetlendirerek soğuk algınlığı ve gripten koruduğunu vurguluyor. Yapılan açıklamalara göre ıspanak enfeksiyonu önlemekle kalmıyor; içeriğindeki demir, kalsiyum ve magnezyumla kemiklerin güçlenmesini de sağlıyor.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

Fındık, ceviz ve badem gibi kuruyemişlerin tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar vatandaşları, içeriğindeki E vitamini, çinko, magnezyum, omega 3 gibi yağ asitleri, vitamin ve minerallerle bağışıklığı güçlendirebilecekleri konusunda uyardı.

SUYUNU SIKIP İÇMEK YERİNE, YİYEREK TÜKETİN

Bağışıklık sistemini güçlendiren nar, gripten kansere dek birçok hastalığın önlenmesini sağlıyor.

BAĞIRSAK FLORASINI GÜÇLENDİRİYOR!

Uzmanlar probiyotik ve prebiyotik kaynakların düzenli tüketildiğinde bağırsak florasını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurguluyor.

YATMADAN ÖNCE MUTLAKA YİYİN!

Grip ve soğuk algınlığı yaşayan kişilerin vücuda giren mikroplarla savaşarak, bağışıklık sistemini güçlendirecek bir besine ihtiyacı olabiliyor. Uzmanlar mide ile ilgili bir problemi olmayan kişilerin yatmadan önce doğranmış bir diş sarımsağı limon suyuyla yutarak yemelerini tavsiye ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
matt 2023-11-02 23:56:35

faydalı bilgiller ,sirke içilmeli

Avatar
matt 2023-11-03 07:56:10

faydalı rehber