banner388

Dr. Burak Tatar rahim kanseri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi ve Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Burak Tatar rahim kanseri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Dr. Burak Tatar rahim kanseri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi ve Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Burak Tatar rahim kanseri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.

28 Ağustos 2021 Cumartesi 20:36
Dr. Burak Tatar rahim kanseri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı

Kadınlarda en sık kanser türlerinden biri olan adı rahim kanseri ile ilgili DR. BURAK TATAR soruları yanıtladı. DR. BURAK TATAR, Rahim kanseri nedir, nasıl tedavi edilir sorusuna yanıt olarak "Rahim kanseri kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanserdir. Genellikle perimeneozda yani menepoz çevresi yaşlarda görülür. Yalnız daha erken ya da dah geç, menaozpoz sonrası ve genç yaştada görülme ihtimali vardır. 

TEDAVİ İÇİN ERKEN TANI ÖNEMLİ!

Tedavilerde erken tanının öneminden bahseden Tatar, "Ramin kanserinde aslında kadınlar şanslı çünkü erken tanı koyma ihtimalimiz çok yüksek, erken evrede saptama ihtimalimiz çok yüksek rahim kanserinin. Şu şekilde; anormal kanama ile kendini gösteriyor. Menapoz sonrasında kanama rahim kanserinin belirtisi olabilir. Mutlaka ihmal edilmeden bir rahim iç duvarı biyopsisi alınması lazım. Menapoz çevresinde de; anormal kanamalar, ara kanamalar, fazla kanamalar genç yaştaki hanımlarda da ısrarcı kanamalar mutlaka rahim içinden bir biyopsi ile değerlendirilmelidir.

RAHİM KANSERİ CERRAHİ İLE TEDAVİ EDİLEBİLİR

Rahim kanserinin tedavi yöntemlerini anlatan Burak Tatar,"Çoğu hastada yüzde 90 üzerinde cerrahi ile tedavi edilebiliyor. Bazı hastalara ek tedaviler yani ışın ve kemoterapi gerekebiliyor. Hangi hastaya ışın ve kemoterapi hangi hastaya sadece cerrahi gerektiğine ameliyat sonrasında ya da ameliyat esnasında hızlı patoloji ile karar verebiliyoruz. Ameliyat sonrasında da hızlı patolojiye göre ameliyatını genişlettiğimiz ya da sadece rahim yumurtalıkları aldığımız hastaların nihai patolojiside eğer lenflerde metastaz dediğimiz bir sıçrama varsa ya da lenf vasküler alan dediğimiz ince damarlara bir tümor geçişi varsa ya da rahimin içersinde çok ilerlediyse tümor ya da başka dokulara sıçradıysa ek tedavi gerekebiliyor. Ameliyatta hemen hemen büyün hastalarda kapalı cerrahi yani laparaskopik cerrahi uyguluyoruz. Rahim kanseri için açık cerrahi ile hemen hemen aynı etkenlikte. Hasta için çok daha fizyolojik çok daha rahat bir cerrahi çünkü aynı sürede bazen daha hızlı yapabiliyoruz açık cerrahiye göre. Ameliyat sonrasında birkaç saat içersinde hasta yürüyor, ağrısı az oluyor, gıda başlayabiliyoruz ve ertesi gün hemen taburcu edebiliyoruz. Açık cerrahi de bu hemen mümkün olmuyor. Dolayısıyla artık kapalı cerrahi tercih ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi ve Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Burak Tatar uyarıyor; 


"Anormal kanamanız varsa, ara kanamalarınız varsa özellikle menopoz sonrası herhangi bir kanamanız varsa lütfen ihmal etmeyin en yakın Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanına başvurun ve eğer böyle bir durum söz konusuyla erken tehiş ve erken tedavinin faydasını ve rahatlığını yaşayın."

Körfez Mah. Atatürk Bulvarı 5. Kısım Seren İş Merkezi. No:3 D:2 Kat 2, 55200 Atakum/ Samsun adresinde görev yapmakta olan DR. BURAK TATAR ile 0542 837 73 88 numaralı telefonu arayarak iletişim kurabilirsiniz.

Instagram: buraktatar_md

www.drburaktatar.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.