banner388

Sabır Arapça isim, Türkçe sözlükte: Acı, yoksulluk, haksızlık vb. üzücü durumlar karşısında ses çıkarmadan katlanma, direnme, onların geçmesini bekleme  erdemi veya gelecek bir şeyi telaş göstermeden bekleme anlamlarındadır.

Hintliler insanın özü-sözü doğru, karakterli ve erdemli olması için: "Taş gibi sağlam ol!" derler.

Biz de ise sabırlı insan taşa benzetilir.

Sabır taşı ile kişinin karakteri ölçülür. Sabır taşı deyim kolay kolay sinirlenmeyen, birçok sıkıntı çekmesine rağmen isyan etmeyen ve her türlü olay karşısında sabır gösteren kişiler için kullanılır.                                           “Sabır taşı mübarek, bunca olaylar karşısında sesini çıkarmadı” denir. Nihayetinde insanın ve toplumların sabrının su kesildiği durumlarda vardır. Türlü sıkıntılara katlanan çok sabırlı kimse sonunda itiraz eder: "Ben sabır taşı mıyım?" der.

 Sabır övülen bir erdemdir.

İmdi ülkemizin geçirdiği bu iktisadi bunalımın faturası fakir fukaraya çıkarılarak ya sabır denirse bu hem adaletsizlik hem de zulüm olur.

Fakire sabır, zengine şükürse bu nasıl bir adalettir!

Milletin sabır taşını çatlatmaya kimsenin hakkı yoktur.

Elli yılı aşkın hayatımda gördüğüm ülkemiz kaç siyasi, askeri ve iktisadi krizler yaşadı. Türk milleti tarih boyunca kendisi devletine yük olmamış devleti özellikle de hükümetleri ona yük olmuştur.

O da devlete olan sadakatinin eseri olarak sabırla bu yükü taşımıştır.

Şimdi sabır sırası millette mi?

Yoksa onun adına her kademede yükümlülük alanlarda mı?

Hep suçlular başkasıysa bizim Aklımız nerede!

Aklı olmayanın ne dini, ne vicdanı ve ne de erdemleri olur. 

Oysa yaşamın değeri bilinen anlardan oluştuğunu idrak ederken insanoğlu, başka bir şeyin gücünü, sihrini unutuyor aslında.

Bazen bir tek anın yaşanabilmesinin, bir çok anda gerçekleştirilebilen “sabır” olduğunun sihrini unutuyor…

Çünkü sabır öyle bir erdem ki, haklıyı haksızdan, adaletsizi adaletliden, nefreti sevgiden, yalanı doğrudan bir anda ayırıverir.

Sabır ruhu sükunete erdirir, ayna tutar gerçek kimliklerimize.

Sabır öğretir. Beklemeyi, dua etmeyi, teslimiyetin gerçek anlamını, dinlemeyi, duymayı, bilmeyi öğretir. Gerçeği fark ettirir sabır.

Kim olduğunu, neyin parçası olduğunu öğretir.Yokken, var olana inanmayı öğretir sabır. O yüzden zordur, o yüzden sınavıdır ya insanoğlunun.

En direndiklerinizin kalbe en yakın olanlar olduğunu bir anda fark etmenize yol açan şey de sabrın ta kendisidir zaten. Yeryüzünde karşılaşıp sınava durduğumuz her meselenin özü sabır aslında…

Çünkü meselenin özü, sabır ya sabır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.