banner388
banner390
banner410
banner408

Ermenistan'a zeytin dalı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le ortak basın toplantısı düzenledi.

banner269

Ermenistan'a zeytin dalı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le ortak basın toplantısı düzenledi.

26 Ekim 2021 Salı 23:05
Ermenistan'a zeytin dalı...

Erdoğan Aliyev ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün yapmış olduğumuz ziyaretlerle şu kısa süre içerisinde Azerbaycan'daki işgalden kurtarılan bu bölgelerin nasıl ayağa kalktığını, nasıl gerçekten süratle geliştiğini görmek her babayiğidin, her siyasetçinin kârı değil. Ve bu kadar kısa sürede bu yatırımları yapmak ve bu yatırımları hayata geçirmek, inanıyorum ki buralardan ayrılmış, ayrılmak zorunda bırakılmış olan Azeri kardeşlerim için buradan bir müjdeyi vermek mümkün olacak. Çünkü en kısa zamanda tekrar ayrıldıkları topraklara inanıyorum ki Azeri kardeşlerim çok daha güzel bir şekilde inşa ve ihya edilen bu yerlere dönme imkanını bulacaklardır" ifadelerini kullandı.

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR

"Karşımızdaki binaya bakıyoruz, solumuzdaki binalara bakıyoruz. Kendi orijinal, tarihi yapılar neyse o yapılarla inşa edilen taş yapılarla tekrar buralar çok daha güzel bir şekilde inşa edildi. Buraya gelmeden evvel Fuzuli'yi, Şuşa'ya gelecekte de inşallah Nahçıvan'a bağlayacak yolların yapım çalışmalarını gördük. Bu kadar kısa bir sürede bölgenin imarında alınan mesafe Azerbaycan ve bölgemiz için gurur ve umut vericidir. Azerbaycan tüm dünyaya örnek teşkil edecek kalkınma modeliyle bu bölgeyi kalkındırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya, tüm imkanlarımızla destek olmaya devam edeceğiz."

ÜLKELER ARASI İLİŞKİLER

 Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerle alakalı"Bugün ikili ilişkilerimizi, bölgesel gelişmeleri tüm veçheleri ile ele aldık. Enerji, ulaşım ve Karabağ'ın kalkınmasıyla ilgili projelerde mevcut durumu ve geleceği değerlendirme imkanını bulduk. Şuşa beyannamesi ile stratejik müttefiklik seviyesine taşıdığımızı nasıl daha ileri taşıyacağımızı konuştuk" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında Ermenistan ile ilgili "Bölgenin transit, lojistik merkez olma konumu perçinlenecek. Bu gelişmeden İran, Gürcistan, Ermenistan dahil Azerbaycan'ın tüm komşuları istifade edecektir. Bu süreçte sınırların belirlenmesi ve karşılıklı olarak tanınması zaruridir. İyi komşuluk ilişkilerin temelini de bu anlayış oluşturmaktadır. Ermenistan'ın Azerbaycan'la sorunlarını çözme yönünde samimi irade sergilemesi gerekiyor. Azerbaycan'la samimi bir irade ortaya koyması halinde Türkiye'nin Ermenistan'la ilişkilerinin normalleşmesinde bir engel kalmayacaktır. Türkiye her olumlu adımın karşılığını aynı karşılıkla vereceğinin altını bir kez daha çiziyorum" dedi.

Son Güncelleme: 26.10.2021 23:06
Anahtar Kelimeler:
ErmenistanErdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dasdas 2021-10-27 19:21:48

aynen kanka, zeytin dalı uzat, ambargoları kaldırki, yarın güçlenince 1 daha saldırırlar çünkü!