banner388

Benin Cumhurbaşkanı Türkiye’de

Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelerek görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde iki ülke arsındaki ekonomik, siyasi ve eğitim alanındaki gelişmelerin dostluk çerçevesinde ilerleyeceği görüldü.

Benin Cumhurbaşkanı Türkiye’de

Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelerek görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde iki ülke arsındaki ekonomik, siyasi ve eğitim alanındaki gelişmelerin dostluk çerçevesinde ilerleyeceği görüldü.

07 Eylül 2018 Cuma 00:16
Benin Cumhurbaşkanı Türkiye’de
Türkiye'ye ziyarete gelen Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmede bulundu. Daha sonra basın karşısına geçen Erdoğan Benin' e gitmeyi düşündüğünü ve Afrika’nın 54 ülkesinde büyükelçilik binası açmak için büyük adımlar atıldığını söyledi.
 
Daha sonra Benin Cumhurbaşkanı Talon ile yapılan görüşmede hangi konular üzerinde durulduğunu açıklayan Erdoğan, “Aramızdaki ticaret hacmi istenilen seviyede değil. 2017 yılı itibariyle 115 milyon dolar gibi bir ticaret hacmine sahibiz. Hedef bunu çok daha iyi bir konuma taşıyalım. Zira aramızdaki nüfus hacmine baktığımızda 81 milyon Türkiye, 11 milyon da Benin nüfusu var, böyle bir nüfus potansiyeli, istiyoruz ki ticaret hacmini çok daha iyi konuma taşıyalım" ifadelerini kullandı.

 
İki ülke arasındaki ekonomik gelişmeler hakkında bilgi veren Erdoğan Benin'de kendi elçilik binamızın açıklamasını hedefleyerek diplomatlar sitesinde bir bölge vererek orada büyükelçilik binaları açmalarıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da canlanacağını söyledi.
 

Benin kalkınmaya ihtiyacı olan bir ülke


Talon, “Bu kısa bir ziyaret belki ama beraber geçirdiğimiz vaktin önemi çokça önemli değil, önemli olan konuşulan meselelerin derinliği” açıklamasında bulunan Benin Cumhurbaşkanı Talon, Türk halkına seslenerek, “Şunu söylemek isterim, Benin iki ülke arasındaki ilişkinin kalitesinden son derece memnundur. Benin bu büyük ülkenin, Türkiye’nin bir dostu olarak kendini görmektedir” dedi.
İki ülke arasındaki ekonomik ilişkinin boyutundan çok ta memnun olduklarının söylenemeyeceğini belirten konuk Cumhurbaşkanı, “Benin kalkınmaya ihtiyacı olan bir ülke. Fakat şu açık ki, kalkınma yardımı bir ülkenin kalkınmasını sağlamak için yeterli değildir. Bir ülkenin kalkınmasını sağlayacak şey, ticaretin, endüstrinin, ekonomik faaliyetin canlılığıdır. Bu şekilde kalkınma gerçekleştirilebilir. Bu nedenle Türk firmalarının da kalitesini, ne kadar verimli çalıştıklarını bildiğimiz için, dünyanın her yerinde bunun örneklerini görüyoruz, biz Benin’de Türk firmalarını ağırlamak istiyoruz. Benin’de her şeyin inşa edilmesi lazım, uzmanlığa, bilgi birikime ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.