banner388
banner390
banner410
banner408

Site Cami ile ilgili flaş gelişme

Samsun'un ibadet merkezi konumunda olan Site Cami bakımsızlıktan çürüyor. Site camisinin Samsun Valiliği tarafından incelemeye alındığı öğrenildi.

banner269

Site Cami ile ilgili flaş gelişme

Samsun'un ibadet merkezi konumunda olan Site Cami bakımsızlıktan çürüyor. Site camisinin Samsun Valiliği tarafından incelemeye alındığı öğrenildi.

18 Eylül 2017 Pazartesi 10:21
Site Cami ile ilgili flaş gelişme

Samsun haber - Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'nde bulunan Site Cami bakımsızlıktan çürüyor. 37 yıl önce inşa edilen cami kaderine terk edildi. Çeşitli bölgelerinde dökülmeler olan caminin alt kısmında bulunan esnaf daha önce de defalarca yetkililerden yardım istemişti.

"İŞGAL ÖNLENMELİ"

SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu geçtiğimiz yıllarda tehlikeyi fark ederek Mimarlar Odası'nı göreve çağırmıştı. Başkan Gündoğdu 2015 yılında yaptığı açıklamada, "Site Cami orjinal haline dönüştürülmelidir. Mevcut durumun incelenerek tüm işgallerin önlenmesi gerekiyor" diye açıklama yapmıştı.

"KADERİNE TERK EDİLDİ"

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, site camisinin durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zaman içinde külliyeye projesinden aykırı olarak, kaçak olarak uygunsuz ilaveler yapılmış. Bu yapıların arındırılması lazım. Büyükşehir Belediyesi bu konuda adım atmalı. Ben bu eserin geleceğe aktarılamaması endişesini taşıyorum. Eser özgün yapısına kavuşturulmalı. Üstelik orası Samsun'un tam kalbi, şehrin imajına da yakışmayan görüntüler var. Bugün Gülsan Sanayi'yi kent estetiği açısından dert ederken, Site Camii'yi de dert edinmemiz lazım" demişti.

BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Samsunlu Mustafa Kemal Bektaş ve esnafların müracaatları sonucu Site Cami konusu ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığından gelen talimatla Samsun Valiliği tarafından konunun ayrıntılı olarak incelendiği belirtilirken bakım ve onarım çalışmaları kısa süre sonra başlanacak.
 

Son Güncelleme: 18.09.2017 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-09-18 13:06:12

Eski durumunu tabi herkes bilmez,daha evveli başka amaçlı kullanıldığından belkide başıboş

Avatar
Serra 2017-09-18 23:08:47

İslam mimarisine yakışmıyor çarpık yapılanma

Misafir Avatar
Mimar 2017-09-19 14:21:44 @Serra

islam mimarisi hakkında en ufak bir mantıklı fikrin yok bence

Beğenmedim! (0)
Avatar
adem 2017-09-19 14:46:13

caminin altındaki dükkanlar kime çalışıyor.

Avatar
memoli 2017-09-18 13:50:56

yani memleketde herseyi sattik tek camiler ve cevresi kaldi oralarda sira..........