banner388

Samsunspor Taraftarından Sessiz Çığlık

Emir Dursun Akar’la sokak röportajlarının bugünkü konusu uzun süredir spor gündeminden düşmeyen ve tartışmalara yol açan Samsunspor oldu. Samsunhaber.com’a konuşan taraftar bakın ne dedi?

Samsunspor Taraftarından Sessiz Çığlık

Emir Dursun Akar’la sokak röportajlarının bugünkü konusu uzun süredir spor gündeminden düşmeyen ve tartışmalara yol açan Samsunspor oldu. Samsunhaber.com’a konuşan taraftar bakın ne dedi?

16 Kasım 2016 Çarşamba 21:04
Samsunspor Taraftarından Sessiz Çığlık

Arzu edilen sonuçları alarak, puan cetvelinde taraftarın yüzünü yeterince güldüremeyen Samsunspor’un içinde bulunduğu durumu Kırmızı Beyaz renklere gönül vermiş taraftara sorduk. Samsunspor taraftarının kulübün içinde bulunduğu ekonomik duruma ve ligdeki gidişata bakış açısı nasıl sorusuna sokakta yanıt aradık. Mikrofon uzattığımız taraftar kimlere ve neden tepkili. Bir kısım taraftar, ‘Bizi bitirdiler’ derken, umutlarını yitirmeyenlerin hayali ise takımın eski günlerine dönerek Süper Lige çıkması.

 
‘ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLAR BAŞARISIZLIK GETİRDİ’
Yönetim ve futbolcuların yetersiz kaldığını dile getiren taraftar, ‘’Teknik heyetin yönetim ve takımla çözemediği sorunları sonunda başarısızlığı getirdi. Bizim bildiğimiz, duyduğumuz sorunlar aşılmayacak problemler değil. Fakat bilmediğimiz ve taraftardan saklanan birşeyler varsa, bunları açıklasınlar. Bizlerde, bu oyuncuların çoğu da Samsun'un öz evlatlarıyız.Transfer yapılana kadar bu sorunlar bitirilmeli ve 'Efsane Samsunspor' günlerine geri dönülerek, yenilgiler yerini galibiyetlere bırakmalı'' dedi.
 
'ÜZÜNTÜMÜZDEN MAÇA GİTMİYORUZ’
'Yıllarca yalnız bırakmadık ve hiçbir maçına gitmemezlik yapmadık’
diyen Kırmızı Beyaz gönüllerin bir başka sitemi ise ‘’Üzüntümüzden maçlara gitmek istemiyoruz’’du.  Asgari ücret aldığını ve neredeyse tüm maaşıyla maç bileti alarak farklı takımlara gönül vermiş arkadaşlarını Samsunspor tribünlerine götürerek Kırmızı Beyaz renklerin sevdalısı yaptığını söylerken gözleri dolan bir taraftarın söyledikleri sporseverlerin uzun yıllar aklından çıkmayacak görüntüler arasında.  ''Bu takım için canımı Kırmızı Beyaz renklere feda etmişim. Ama bizi bitirdiler’’ diyen 30 yaşındaki Samsunlu gencin bu söyledikleri her taraftarda olduğu gibi onda da yerini umuda bırakmış durumda.

‘KULÜBÜN HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR’
Kulübün şu anki durumunu değerlendiren taraftarların bir kısmı ‘Desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Yıllar öncesi kadar olmasa da, daha iyi olacağımızı düşünüyoruz ’ ifadesini kullanarak, mevcut yönetimin ve futbolcuların fazla üzerine gidilmesinin üzüntü verici ve şevk kırıcı olduğunu söyledi.

‘DÜŞSE DE, KALKSA DA VAZGEÇMEYİZ’
Tepkilerini dile getirdikleri kadar, ‘Vazgeçilmezim’ dedikleri takımlarını ‘’Hangi ligde oynarsa oynasın. Her maçı kaybetse de, düşse de   kalksa da bu takım bizim. Şehrimizin markası ve gönlümüzün aslanı’’ şeklindeki sözleriyle destekleyerek kulübe sahip çıkan çoğu taraftarın tek isteği, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın bu sessiz çığlığa sessiz kalmaması.

‘YENİ STADLA, YENİ BİR BAŞLANGIÇ’
İkinci devrede umutlarının boşa çıkmayacağına inanan taraftarın tepki ve üzüntüsünü bir nebze olsun giderecek yeni stadyum sevinci çoğu taraftarı da her ne kadar tepkili olsalar da şimdilik mutlu etmiş  durumda. Tekkeköy İlçesi’nde yapımı devam eden ve çimleri serilen yeni stadyum için taraftar ‘’Bu stadyum Samsunspor’ umuzun  gelecekteki  başarılarına imzasını atacağı, eskiden olduğu gibi spor tarihine adını altın harflerle yazdıracağı yer olacaktır’’ nidalarıyla sevincini kameramıza yansıttı.

TARAFTARIN ORTAK SESİ 'SAMSUNHABER.COM' OLDU
Tepkilerini, umutlarını ve isteklerini dile getiren Samsunspor taraftarının ortak sesine kulak veren ve onlara mikrofon uzatan Samsunhaber.com’a  gönlü kırgın taraftarın ortak haykırışı ise, ‘’Biz gönül verdiğimiz takımımızı asla yarı yolda bırakmayız. Kırgınlıklarımız, kızgınlıklarımız var ama sizin sayenizde sesimizi Samsun’dan Ankara’ya ve burada ki yetkililere duyuracağız. Bu sessiz çığlığımızın yerini,  tribünde spor ahlakıyla bağdaşan tezahüratlara  ve galibiyet şarkılarına bırakacağı inancındayız’’ oldu.

(Emir Dursun Akar)


 

Son Güncelleme: 18.11.2016 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.