banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlulara kötü haber

Bu gece gerçekleşecek olan Süper ay, Kanlı ay ve Mavi ay Samsun'dan gözlemlenemeyecek.

banner269

Samsunlulara kötü haber

Bu gece gerçekleşecek olan Süper ay, Kanlı ay ve Mavi ay Samsun'dan gözlemlenemeyecek.

31 Ocak 2018 Çarşamba 18:25
Samsunlulara kötü haber

Samsun haber - Dünyanın ve Türkiye'nin gözü bu gece gerçekleşecek olan  Süper ay, Kanlı ay ve Mavi ay'a çevrildi. 3 doğa olayı en son 31 Mart 1866 tarihinde gerçekleşmişti. Bir sonraki Süper ay, Kanlı ay ve Mavi ay'ın 2037 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gözlemevi Sorumlusu Selami Kalkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 3'ü bir arada yaşanacak olan doğa olayının Samsun ve Türkiye'den gözlemlenemeyeceğini belirtti.

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA

"2018 yılında üç güneş tutulması ve iki ay tutulması olacaktır. Bu tutulmalardan sadece 27 Temmuz 2018’de gerçekleşecek olan Tam Ay tutulması Türkiye’den izlenebilecektir.

31 Ocak 2018’de olan Tam Ay tutulması; Kuzey Amerika, Büyük Okyanus, Rusya, Asya ve İskandinavya’nın kuzeyinde gözlenebilecektir. Bu tutulma Türkiye saatine göre 13:49-19:10 arasında gerçekleşecek olup, Türkiye’den gözlenemeyecektir.

Basında ve sosyal medyada 31 Ocakta gerçekleşecek olan Ay Tutulması; “Kanlı Ay Tutulması” olarak yansıtılır fakat, Kanlı Ay Tutulması gibi bir kavram yoktur. Ay Dünya’ya biraz daha yakın olduğu için gezegenimizin gölgesi zaten her tutulma sırasında gerçekleşen “kızıl ay” imgesini biraz daha belirginleştirir. Aslında bütün Ay tutulmaları için “kanlı” sıfatını kullanabilirsiniz. Normal bir insan gözü, sıradan bir Ay tutulması ile, kanlı Ay tutulması arasındaki renk farkını, hatta Ay’ın büyüklük farkını ayırt edemez."

Son Güncelleme: 31.01.2018 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.