banner388

Samsunlu vatandaştan hem güldüren hem düşüren öneri

Artan dilenci sayısından şikayetçi olan Samsunlu bir vatandaş, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa dilekçe yazarak ilginç bir talepte bulundu.

Samsunlu vatandaştan hem güldüren hem düşüren öneri

Artan dilenci sayısından şikayetçi olan Samsunlu bir vatandaş, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa dilekçe yazarak ilginç bir talepte bulundu.

26 Eylül 2017 Salı 12:14
Samsunlu vatandaştan hem güldüren hem düşüren öneri

Samsun Haber Samsun’da artan dilenci sayısında şikayet eden Mustafa Kemal Bektaş isimli vatandaş, Cumhurbaşkanlığı’na ve Başbakanlığı dilekçe yazılarak dilenciliğin iş kolu olarak görülerek dilencilerden vergi alınmasını istedi.

Dilencileri hakkında Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe yazma sürecini anlatan Mustafa Kemal Bektaş, “Zabıtaların akşama kadar dilenci kovaladığını görüyordum. Dilencileri yakalıyorlar, götürüyorlar ama Kabahatler Kanunu’na göre bir ceza kesiliyor o kadar. Dilenciler güle oynaya hayatlarına devam ediyor. Üstelik zabıtalara karşı çirkin davranışlarda bulunuyorlar. Bu beni rahatsız ediyordu” dedi.

“Dilencilerin Mal Varlıkları Var”

Bu durumu kendine dert ederek dilencileri araştırmaya karar veren Bektaş, “Ben bunlardan birkaç tanesini araştırdım hatta. Geliniyle birlikte dilenen ihtiyar bir kadın var Samsun’da. Günün belirli saatlerinde gelininin yanına gelerek parayı topluyor. Ben bu dilencilerin Çarşamba’da mal varlıkları olduğunu öğrendim. Zaten yakalandıklarında üstlerinde dünya kadar para çıkıyor. Daha sonra demek ki bunlar dilenciliği iş olarak yapıyorlar diye düşündüm ve BİMER ile CİMER’e bu konuyu yazmaya karar verdim” diye konuştu.

“Madem İş Olarak Görüyorlar; Vergi Versinler”

Bektaş, yazdığı dilekçenin içeriği hakkında ise “Şikayet dilekçemde dilencilerden vergi alınmasını talep ettim. Madem iş olarak yapıyorlar bu dilenciliği; çalışan her vatandaş gibi dilenciler de vergi versin. Vergilerini verdikten sonra istedikleri gibi dilensinler” şeklinde konuştu.

Haber: Yasir BABA

Son Güncelleme: 27.09.2017 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2017-09-26 14:25:49

sanırım o yaşlı bayan kadrolu dilenci 8:00- 17:00 merdivenin başında mesai yapıyor