banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da servisler kaldırıldı! Büyükşehir devreye girdi

Otobüs firmalarının ücretsiz servisleri kaldırmasıyla ilgili Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali otogar Müdürü Sönmez Yalçın, “Servisler kaldırıldıktan sonra mağduriyet olmaması için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin şehrin her yerinden kalkan ve otogara gelen otobüsleri devreye soktu” dedi.

banner269

Samsun’da servisler kaldırıldı! Büyükşehir devreye girdi

Otobüs firmalarının ücretsiz servisleri kaldırmasıyla ilgili Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali otogar Müdürü Sönmez Yalçın, “Servisler kaldırıldıktan sonra mağduriyet olmaması için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin şehrin her yerinden kalkan ve otogara gelen otobüsleri devreye soktu” dedi.

31 Ekim 2018 Çarşamba 10:20

Samsun Haber - Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali otogar Müdürü Sönmez Yalçın, otobüs firmalarının ücretsiz servisleri kaldırmasıyla ilgili Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

“Sistemsel olarak sıkıntı yaşanmış olabilir”

Otogardaki sistemin yeni olduğunu belirten Otogar Müdürü Sönmez Yalçın, “Otobüs firmalarının giderleri çok fazla olmaya başlamıştı ve otobüs firmaları da bu giderleri minimuma indirmek amacıyla bazı tedbirler almak durumunda kaldılar. Türkiye’de tüm illere yayılmaya başladı. Servis giderleri ise büyük bir masraftan oluşuyordu. Bu giderleri nispeten azaltmak en azından minimuma indirmek amacıyla otobüs firmaları ücretsiz servisler kaldırıldı. Servisler kaldırıldıktan sonra mağduriyet olmaması için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin şehrin her yerinden kalkan ve otogara gelen otobüsleri devreye soktu. Otogarda 24 saat hizmet veren otobüs ve dolmuşlar var. T1, T2, T3, T4 olmak üzere 4 hat üzerinden dolmuşlar otogarda hizmet vermektedir. Otogarda bu zamana kadar herhangi bir mağduriyet yaşanmadı. Daha çok yeni olduğu için bazen sistemsel olarak sıkıntı yaşanmış olabilir. Otogardaki bu sistem daha yeni oturuyor diyebiliriz. Burada büyük bir şekilde sıkıntı yaşandığı zaman duruma el atıp hallediyoruz” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI/ Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 31.10.2018 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÖZCAN 2018-10-31 11:26:36

Birazda otogar yönetimi fedakarlık yapıp giriş çıkış ücretlerini makul fiyata çekseler olmazmı

Avatar
ÇETİN 2018-10-31 11:57:55

üniversiteden kalkarak otogara giden minibüslerde büyük sorun var....adamlar 15 dakikada bir kalkıyoruz diyor...yalan konuşuyorlar...çoğu zaman saatte bir kalkıyorlar...sayılarını artırmak gerek..adamlar saltanat kurmuşlar....yolcu mağdur...ayrıca türkiş minibüslerinin bazıları da otogara çalışmalılar...yoksa..halk taksicilere yönlendirilmek mi istenmekte....atakum otogar arasında insanlar çok mağdur olmaktalar.....çözüm gerek......

Avatar
Vatandaş 2018-10-31 11:06:34

Yemeyin bizi, samulaşın rakibi servisleri ortadan kaldırdık demiyorlar da...

Avatar
samsunlu 2018-10-31 12:32:35

Atakum cağaloğlu caddesi iiçin çok iyi oldu..yıllardır yazıyorum döküntü kısa otobüsler var içi dışı harabeye dönmüş hizmet ediyorlar..1-13-24-19 numaralar, cağaloğlundan tıklım tıklım geçerken içindekilere acıyor insan çok ayıp..yıllardır...Sonunda bir T1 Hattı cağaloğlunda belirdi hem uzun otobüs hem temiz..sayıları dahada artırılırsa sevinirim...terminaldeki servis otobüsleri yerine bahsettiğim dökük BMC marka otobüsler kalksa daha iyiydi...Hayırlı olsun..

Avatar
önemli 2018-10-31 13:58:54

bu gibi hizmetler samsunda özelleştirilmesin..belli bir süre sonra hizmetler temiz olmuyor..özel halk otobüsleri çok eskimiş durumda..

Avatar
İbrahim 2018-10-31 15:24:55

Servis koymuşlar Amasya dan samsuna 1saat 45 dakikada geldim. 29 ekimde otogardan ise eve girmem tam 2 saatimi aldı. Bu konuda hakkımı helal etmiyorum. Vatandaş otobüs ile uzun yoldan geliyor bagajı var kırık dökük servis otobüsüne tıklım tıklım dolduruyosunuz. Bu mudur sizin hizmet anlayışınız. Tek kelime ile yazıklar olsun diyorum

Avatar
Mehmet ali saka 2018-10-31 15:34:31

Oto gardan en az 6.7 otobüs 30 dakikada bir kalkmasını istiyoruz.o zaman bir miktar cevap verebilir.Samsun Nüfusu 700 bine dayandı.yapılanlar yetersiz.dikkatinizi çekerim. Aksi si taksiciye halkı getirirsiniz.

Avatar
Kazanalım. 2018-10-31 16:11:59

Belediyemiz ücretli yaparsa hem belediyemiz zarar etmez hem halk kazanır Samsunspor için belirli bir kısmıda verilebilir kazancın. Ya hiç ulaşım vermeseydiler