banner388

Mert Irmağı’nın kokusu bu yaza yine damga vuracak

Canik ilçesinde çalışan esnaflar Mert Irmağı’ndan yayılan pis kokuya ve belediyenin geciken çalışmalarından şikayet etti.

Mert Irmağı’nın kokusu bu yaza yine damga vuracak

Canik ilçesinde çalışan esnaflar Mert Irmağı’ndan yayılan pis kokuya ve belediyenin geciken çalışmalarından şikayet etti.

02 Mayıs 2017 Salı 17:17
Mert Irmağı’nın kokusu bu yaza yine damga vuracak

Samsun Haber - Samsun’un Canik İlçesi’nde çalışan esnaflar, Mert Irmağı’ndan gelen kokudan ve yaşadıkları çevreye belediye hizmetlerinin geç gelmesinden şikayet etti.

“Buraya Yaz Aylarında Gelin Pis Kokudan Geçemezsiniz”

Canik İlçesi’nde bulunan Mert Irmağı’ndan çevreye yayılan kokulardan şikayet eden bölge esnaflarından Yaşar Bulgan, uzun yıllardan bu yana Mert Irmağı yakınlarında kahvehane işlettiği, her yıl yaz aylarında Mert Irmağı çevresinin yayılan kokudan yaşanmaz hale geldiğini iddia ederek, “Yıllardır buradayız, bu ırmağın pisliği temizlenmiyor. Yıllar önce DSİ temizlik yaptı ondan sonra bu ırmakta hiçbir çalışma olmadı. Arıtmayı buraya kurdular arıtmanın kokusu olduğu gibi buraya vuruyor. Bazen karşı taraftaki Alışveriş merkezinin pis kokuları da buraya vuruyor. Karşı taraftaki arıtmaların kirli suları ırmağa akıyor ve çevreye pis kokular yayılıyor. Buraya şimdi değil yazın gelin kokudan geçemezsiniz. Temizleme diye bir şey yok. Her yıl da aynısını yaşamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Burada Olimpiyat Oyunları Nasıl Oynanacak?

Canik Belediyesi’nin Mert Irmağının Samsun tarafında kalan yakasına belediyenin hizmet vermediğini söyleyen bölgenin eski muhtarlarından Kadir Çoban, “Bizim şikayetlerimiz çok. Bizim karşı tarafa yani alışveriş mağazası tarafına bir sıkıntımız olduğunda bize müdahale ediliyor, ama karşı tarafın bize bir sıkıntısı olduğunda müdahale edilmiyor. Siz buraya asıl yaz ayında gelin. O kokuyu kendiniz görün. Samsun’da Olimpiyatlar düzenlenecek. Bu olur mu siz karar verin. Burada Olimpiyat oyunları nasıl oynanacak? Seçim zamanları çalışmalar yapılıyor. Yirmi yıldır aynı şeyler söyleniyor. Ancak yapılmıyor. Köylerde bile böyle köprü yok. Şu gördüğünüz köprü insanların kafasına düşecek” ifadelerini kullandı.

Ekrem BİRCAN 

Son Güncelleme: 03.05.2017 13:54
Anahtar Kelimeler:
CanikSamsunSansunhaberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2017-05-03 10:14:07

Mert ırmağında ciddi anlamda görüntü kirliliği var ve Samsun' un tam kalbinde yer alan bu bölgenin mutlaka elden geçirilmesi şart.