banner388

İşte Samsun’un turizm karnesi

Bu yaz sezonundaki yerli ve yabancı turist sayısı nedir? Samsun’a gelen yerli ve yabancı turistler ne kadar süre Samsun’da kalıyor?  Turistler Samsun’da en çok nerede kalıyor? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde…

İşte Samsun’un turizm karnesi

Bu yaz sezonundaki yerli ve yabancı turist sayısı nedir? Samsun’a gelen yerli ve yabancı turistler ne kadar süre Samsun’da kalıyor?  Turistler Samsun’da en çok nerede kalıyor? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde…

25 Eylül 2018 Salı 11:43
İşte Samsun’un turizm karnesi

Samsun HaberKaradeniz Turistlik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş, bu sene Samsun’a gelen yerli ve yabancı turist sayısıyla ilgili olarak Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu. Samsun’da bu sene 450 bin konaklama oldu.

Ciddi derecede bir artış var”

Bu yaz ciddi derecede bir artış olduğunu söyleyen KATİD Başkanı Murat Toktaş, “Bu sene en yoğun aylarımız Temmuz ve Ağustos aylarıydı. Temmuz ayında 46 bin 500, Ağustos ayında ise 38 bin 250 kişiyi Samsun’da misafir ettik. Geçtiğimiz senelere bakacak olursak geçen seneye göre yabancı turistlerde bir artış var. Geçen sene yerli ve yabancı 66 bin 500’dü. Bu sene ise 84 bin 750 kişinin geldiğini görüyoruz. Ciddi derecede bir artış var. Bu sene ciddi derecede bir artış ve hareketlilik var. Kuveyt uçuşlarının konmasıyla birlikte yabancı pazarda bir hareketlilik yaşadık. Tahmin ediyoruz ki körfez ülkelerinde bir hareketlilik olacak“ şeklinde ifade etti.

“Yerli turistler 1, yabancı turistler ise 3 gün kalıyor”

Samsun’a gelen yerli ve yabancı turistlerden bahseden Başkan Toktaş, “Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ülkelerinden Samsun’a gelen turist sayısı oldukça fazla. Avrupa ülkeleri genelde güneşi ve denizi tercih ediyor. Bu yüzden Avrupa ülkelerinden gelen turistlerimiz genel olarak Ege ve Akdeniz sahillerini tercih ediyorlar. Karadeniz Bölgesi olarak bizim coğrafyamızda yeşillik daha fazla ve sahillerimiz daha serin, bu yüzden de yabancı turistler Ege ile Akdeniz sahillerini tercih ediyorlar. Ülkemize Uzakdoğu’dan da turistler geliyor. Uzakdoğu’dan gelen turistler genelde kültürel olarak geliyorlar. Arap ülkelerinin Samsun’a gelmesi bizim için çok iyi bir durum. Yerli turist bizim şehrimizde 1 gün kalıp gidiyor ama Arap ülkelerinden gelen turistler daha uzun kalıyorlar. Körfez ülkelerinden gelen turistlerimiz daha iyi konaklama, ulaşım ve restoranları tercih ediyorlar. Arap turistlerin kişi başı harcamaları daha yüksek oluyor. Yerli turistlerden ise özellikle Temmuz ve Ağustos’ta 2017’de yaklaşık 27 bin kişiyken şimdi 42 bin 500 kişi oldu. Yerli ve yabancı turistler genel olarak şehir merkezinde kalıyor ve ilçelere sadece gezmeye gidiyorlar. Samsun’a gelen yerli turistler 1, yabancı turistler ise 3 gün kalıyor” diye konuştu.

 Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.