banner388
banner390
banner410
banner408

Güliz Ayla: Samsun benim evim

Samsunlu Ünlü Sanatçı Güliz Ayla, Samsunhaber.COM Dergisine özel açıklamalarda bulundu.

banner269

Güliz Ayla: Samsun benim evim

Samsunlu Ünlü Sanatçı Güliz Ayla, Samsunhaber.COM Dergisine özel açıklamalarda bulundu.

03 Mart 2018 Cumartesi 10:58
Güliz Ayla: Samsun benim evim

Samsun haber - 2015 yılında çıkardığı single ile kısa sürede müzik çevrelerinden büyük beğeni toplayan, kendi şarkılarını kendi yapan, Samsunlu kızlar güzeldir teorisinin en büyük kanıtlarından biri; Güliz Ayla

* Samsun'da doğdunuz ve büyüdünüz. Samsun Anadolu Lisesi (SAL) mezunusunuz. Sizin gözünüzden Samsun'u dinleyebilir miyiz? Samsun deyince aklınıza neler geliyor?

Samsun benim evim. İnsanın aklına “ev”i gelince neler düşünür? Çocukluğum, pideli sabah kahvaltıları, bakkala ekmek almaya gitmek, Rus Pazarı, Meydan, Simitçi Ayhan, Çalıkuşu Döner, Atakum, SAL yokuşunu inmek, grupça Çiftlik’te tur atmak... Samsun sayesinde şahane bir çocukluk, ergenlik ve gençlik dönemi yaşadım. Çok güzeldir benim memleketim çok!


 
* Kendinizi tipik bir Karadeniz kızı olarak tanımlıyorsunuz. Bunu biraz açacak olursak Karadenizli olmak sizin için neyi ifade ediyor, artıları eksileri nelerdir?

Karadeniz insanı sıcaktır, misafirperverdir. Dobradır, dürüsttür, düşünerek konuşmaz :) İnatçıdır, burnunun dikine gider ve hırçındır aynı zamanda. Sanırım bende de hepsinden var :) Artısı eksisi demeyelim bence, insanız işte, türlü türlü huylarımız var.

 
* Rock'n Dark yarışmasında birinci olduğunuz Adelaide adlı grubunuzdan biraz bahsedelim. Bu grubun hikayesi nedir? Nasıl kuruldu, hayalleri neydi?

Grup benden ve o zamanlar OMÜ’de okuyan birtakım arkadaşlarımdan oluşuyordu. O zamanları hatırlıyorum da sürekli çalışıyorduk, stüdyolara girip prova yapıyorduk. Şarkı yapmaya çalışıyorduk. İmkanları maksimumda zorluyorduk. Hayaller tabiki de müziğimizi İstanbul’ a taşımaktı. Samsun’da kalmayalım, büyüyelim diyorduk o zamanlar.


 
*Sizi ilk olarak 2015 yılında “Olmazsan Olmaz” şarkısıyla tanıdık. Ardından kendi adınızı verdiğinizi “Güliz Ayla” albümünü tüm müzikseverlerin beğenisine sundunuz. İlk albüm nasıl bir deneyimdi, nasıl tepkiler aldınız?

 Yıllardır müzik piyasasında olmama rağmen başka bir heyecandı. Sanki ilk defa şarkı söylüyor, ilk defa sahneye çıkıyor gibiydim. İnsanlar o kadar çabuk benimsediler ki beni ‘Olmazsan Olmaz’dan sonra, adeta bir ödül gibiydi benim için. 

*Geçtiğimiz aylarda ise piyasaya sürdüğünüz “Parla” albümü ve yeni imajınızla oldukça yankı uyandırdınz. “Parla” albümünün oluşumundan, ilk video klibiniz “Bilirkişi”den ve aldığınız tepklilerden bahseder misiniz?

‘Parla’ çok taze henüz ama şuana kadar herşey şahane. Bayadır sessiz kalmıştım, albümü hazırlıyordum. Bekleyenlerim vardı, özlemişim. Genel olarak güzel yorumlar okuyorum, biraz sindirilsin, çok daha güzel olacak.
 


* Size göre başarı nedir? Hayalleriniz ve projelerinizden bahseder misiniz?

Başarı bence insanın başkalarına değil, kendine kanıtladığı şeydir. Ben kendime verdiğim sözlerin hepsini tuttum şuana kadar, dahası da olacak. Son nefesime kadar şarkı yazmak ve söylemek istiyorum. Sahnede olmayı çok seviyorum, bol bol konser verip memleketi gezmek istiyorum.


 
*Müzik hayatınıza Rock müzikle başladınız. Daha sonra bir tarz değişikliğine gittiniz. Bunun sebebini öğrenebilir miyiz?

Benim için tarz değişikliği değil bu. Ben şarkıcıyım. Her tarz müzik çalar, söylerim. İşim bu. Kendi albümümde kendi şarkılarımı yaptım. Bestlerim böyle çıktı içimden, aranjmanlarla bu halini aldı. Bilinçli yapılan birşey değildi. İlerleyen zamanlarda ne yaparım bilinmez :)

Son Güncelleme: 05.03.2018 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.