banner388

Fransa’da çalıştı, Samsun’da yatırım yaptı

Yıllarca Fransa’da çalıştıktan sonra ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönüş yapan Kazım Özkan, Samsun’da cafe restaurant salonu açtı.

Fransa’da çalıştı, Samsun’da yatırım yaptı

Yıllarca Fransa’da çalıştıktan sonra ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönüş yapan Kazım Özkan, Samsun’da cafe restaurant salonu açtı.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 17:22

Samsun HaberFransa’da 25 yıldır inşaat ve restaurant sektöründe çalıştıktan sonra ailesiyle birlikte memleketi Samsun’da geri dönüş yapan Kazım Özkan, oğlu Levent Mustafa Özkan ile birlikte çocuklarının baş harfleri olan Silese Cafe Restaurant’ı açarak, Fransa mutfağını Samsun’a taşıdı.

Atakum ilçesinde açılan ve 2 katlı olan cafe restaurantın mimari yapısı göz kamaştırırken, yemeklerinde de oldukça iddialı olduklarını belirttiler.

Bugün Atakum ilçesindeki Güzel Yalı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 3046 Sokakta açılışı yapılan Silese Cafe Restaurant’ın açılışına Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi konuşan Silese Cafe Restaurant’ın sahibi Kazım Özkan’ın oğlu Levent Mustafa Özkan, “Fransa’da ailemin işi gereği restaurant sektörlerinde çok çalıştım. Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra da bu cafe restaurantı babam ile birlikte açtık. Fransa’dan vatan özlemimiz dindirmek ve ezanımızın sesini duymak için dönüş yaptık. Açılışımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Silese Cafe Restaurant’ın istihdama da katkı sağladığını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum ilçemiz her gün hızla gelişiyor. Karadeniz bölgemizin en hızlı gelişen ilçesinde böyle güzide işyerlerimizin hızla artmasına ihtiyacımız var. Nüfusumuz her yıl ortalama 12 bin civarında artış gösteriyor. Atakum ilçemiz, Karadeniz’in küçük bir İstanbul modelini aldı. Bu manada böyle nüfus yoğunluğunun arttığı bir ilçede işyerlerinin sayısı da açılması gerekiyor. Öncelikle Kazım Özkan arkadaşımıza böyle güzel bir yatırımı Atakum ilçemizde yaptığı için canı gönülden teşekkür ediyoruz. Çünkü hem ilçemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı veriyor, hem de ilçemizdeki istihdama yani işsizliğin giderilmesine böyle güzel işyerleri katkı veriyor” diye konuştu.

Konuşmasına şehitlere rahmet dileyerek başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Kazım kardeşimiz Fransa’da hayatını sürdürmüş. Orada parasını biriktirmiş ve vatan sevdası ile birlikte gelmiş Atakum ilçemizde bu yatırımı yapmış. Ticaret şehirlerin kalbidir. Ticaret varsa o şehrin kalbi güçlü demektir. Bu yatırımı buraya yapan Kazım kardeşimize, eşine ve çocuklarına başarılar diliyoruz. Allah yollarını açık etsin. Burada çalışacak olan bütün kardeşlerime kazasız, belasız çalışma günleri diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından cafenin açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ve işadamları birlikte kestiler.

Açılışın ardından cafeyi gezen protokol üyeleri hayranlıklarını gizleyemediler.

Son Güncelleme: 14.08.2017 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-08-12 17:37:12

Hayırlı olsun. 1 euro verdi 4tl aldı. Yatırımın kralını yaptı. Bilmem anlatabildim mi?

Avatar
Asdfghj 2017-08-13 09:40:34

Bende fabrika falan sandim

Avatar
Ekinci 2017-08-13 11:37:03

Hayırlı olsun artık biz günlerımizi ordada yaparız bol kazançlar

Avatar
Ergin 2017-08-13 13:43:34

Arkadaşlar ben yatırım deyince fabrika işçi emek sanayii üretimi aklıma geliyor.Milletin aklı ile oynamayın tüketime dayalı açılan antin kuntin yerler ne zaman yatirim oldu mu millet saf degil vesselam

Avatar
Randomcuu 2017-08-13 22:10:33

Fabrika ha denilince açılmıyor sen aç bakalım atakum da 2 katlı bir iş yeri bak bakalım fabrikadan daha mı kötü ayrıca adam yurtdışında çalışmış ülkeye döviz girdisi yapmış bunu tüm gurbetcilerden bekliyoruz o zaman bir seyler olur bu güzel ülkemde

Avatar
:)) 2017-08-17 07:45:14

Olmayan akilla oynanmaz raad olun :)))

Avatar
Sema 2017-08-17 08:13:11

Hayirli ugurlu olsun bol kazanclar.
Cekemeyenler catlasin diyorum yorumlara bakinca diyecek baska soz bulamiyorum.
Tabiki yatirim yapti sonucta parasini atakum samsun da is yerine yatirdi o 4 euro dediginiz para nasil kazaniliyo bilemeyorsaniz yorum yapmayin
bir gurbetci olarak bu tur dusunceleri kiniyorum
boyle herseyden sikayet eden insanlar hic bir yere varamaz varacak olanlarin huzurunu bozmayin derim
esen kalin

Avatar
İleri. 2017-08-17 12:11:32

Adam kendine yatırım yapmış siz kendinizi üzmeyin.