banner388

Anadolu'da çoban ateşi yanıyor!

Samsunhaber.com'u ziyaret eden Çoban Ateşi Hareketi Orta Karadeniz Temsilcisi Mehmet Orhan Ergin basın açıklamasında bulundu.

Anadolu'da çoban ateşi yanıyor!

Samsunhaber.com'u ziyaret eden Çoban Ateşi Hareketi Orta Karadeniz Temsilcisi Mehmet Orhan Ergin basın açıklamasında bulundu.

10 Aralık 2019 Salı 22:38
Anadolu'da çoban ateşi yanıyor!

Çoban Ateşi Hareketi hakkında açıklamada bulunan Orta Karadeniz Temsilcisi Mehmet Orhan Ergin şu ifadelere yer verdi:

“Toros Dağlarında tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyişinden yola çıkanların birlikteliğidir. Çoban Ateşi  Hareketi.

Dünya tarihinde örnek gösterilen Kurtuluş Savaşı sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne onun ilkelerine ve kurumlarına bağlıyız.


Cumhuriyeti çok partili demokratik parlementler rejimi, kuvvetler ayrılığını ve hukuk devletini savunuyor, Demokratik Cumhuriyet dışındaki bütün yönetim şekillerine karşıyız.

Korkmadan yaşamak hak, adalet ve yasalar önünde eşitliği istiyoruz. Ayrıştırmayı değil huzuru, kardeşliği istiyoruz.


Çağdaş, Laik ve Demokratik milli ve manevi değerlerimize sahip çıkıyoruz. Yasal ve helal olmayan hiçbir şeye talip olmayan, hep biz “Türk Milleti" diyenleriz.

Mevcut düzende alışabildiğimiz siyasi partilerin benzeri bir parti yerine; dili, inancı, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun özünde insan olmayı başarabilmiş içindeki sevgi yumağı ile dolu dürüst insanların bir araya gelebileceği, Lider sultasını geride bırakan, gençlerinin önünü eşit koşullarda yarışma olanağı açan çağdaş bir parti kurma hedefinde bir olalım. 
Deneyim ve birikimlerimizi gençlerimize aktaralım.

Anayasamızın ilk 6 maddesinde uzlaşan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve eklerinde uzlaşacağız.
 Uzlaşmak ideolojilerimizi atmak değildir. Türkiye’nin açık cezaevine dönüştüğü, hukuk devletinin yok edildiği, ekonominin batağa sürüklendiği Cumhuriyet değerleri ve Anayasanın hırpalandığı, işine geldiği gibi yorumlanabildiği bir ortamda hiçbir ideoloji Türkiye’den ve Türk Milletinden önemli olamaz. Çaresiz değiliz; çare sizsiniz, hepimiziz.

-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yerini çok partili kuvvetler ayrılığına dayanan parlementler sisteme geçilmesini

-Ülke idaresinin denetimsiz olarak tek kişiye bırakılmasına karşı olduğumuzu


-Demokratik, Laik ve sosyal hukuk devletinin kurumları ile yeniden tesisini


-Cumhurbaşkanlığının tarafsız olmasını


-Düşünce ifade özgürlüğü ile din ve vicdan özgürlüğünün ülkemizde tam geçerli olmasına

-Tarihimizden gelen farklı etnik ve inanç kimliklerine saygı gösterilmesini


-Yargı organlarının bağımsız ve tarafsız işlemesi


-Silahlı kuvvetlerimizin modern teknolojik sistemlerle donatılması ile bölgemizde barışın güvencesi olmaya devam etmesi


-Varlık Fonu ile Borç İdaresi Kurumu uygulamasına son verilmesini


-Özerk Kurumlarının siyasi partilerin iç teşkilatı gibi uygulamalara son verilmesini

-Tarım, arazilerinin korunması, tarımdaki dışa bağımlılığın azaltılması, tarımın desteklenmesi


-Sağlık eğitim konularında halkın yaralarına iyileştirmeler yapılması


Çoban Ateşi Hareketi’ni destekleyin ki hürriyet içinde kalkınma ve refah meşalesi yeniden yansın.


Çoban Ateşi Hareketi’ne güç verin ki kötü gidişe sorunsuzluğa ve keyfiliğe dur diyebilelim. Hep beraber gelin Milletimizin hukukuna sahip çıkalım. 

Gelin Türkiye’yi büyük ve güçlü yapalım."

Son Güncelleme: 11.12.2019 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah Kaya 2019-12-12 12:33:29

''Çoban Ateşi Hareketi'' bu oluşumu sağlayan değerli katılımcıları kutluyorum. Kuruluş amacınız ADD ile örtüşmektedir. Birlikte hareket etmeyi öneriyor selam ve saygılar sunuyorum. Abdullah Kaya E. J. Albay İstanbul Bahçeşehir Ş. Bşk.

Avatar
Erdal Mutluyazar 2020-01-02 18:50:55

#ÇobanAteşi hareketi amaç ve hedeflerinden şaşmadan partileşmelidir. Bu hareket ülkemizin içinde bulunduğu buhrandan kurtaracak ve vatana ihanet edenleri yargılayacak ve hakettikleri cezaları almalarını sağlayacaktır. Teşekkürler